Пуштен на слободу након 36 година затворске казне због 50 долара

Мушкарац из Алабаме који је одслужио 36 година затворске казне због крађе 50 долара излази на слободу, пише Гуардиан.

M.P. / 30. август 2019

Алвин Кеннард је 1983. године осуђен на несразмјерно високу затворску казну према "закону о три прекршаја“. 

Након више од три деценије проведене у затвору због тога што је украо $50.75 из пекаре у својим раним двадесетим биће пуштен на слободу.

Алвин Кеннард проглашен је кривим за пљачку након инцидента у пекари. Имао је само 22 године када је отишао у затвор.

Сада, 36 година касније, овај 58-годишњак ће коначно бити слободан, након што је судија наредио његово пуштање из затвора Доналдсон у граду Бессемер.

Кеннард је добио несразмјерно високу казну према старом закону државе Алабама познатом као "закон о три прекршаја". Раније је био осуђен на три године условне казне због провала.

 
Оно што је изузетно у његовом случају јесте то што је, иако је мислио да ће остатак живота провести у затвору, у потпуности промијенио свој живот и сада је одушевљен  приликом која му се пружила. Остао је близак са породицом, тако да има њихову огромну подршку.

Кеннард је имао среће јер је његов случај уочио суосјећајни судија, а постоји још стотине затвореника у сличној ситуацији који су још увијек у затвору јер немају адвоката.

“Изузетно је нефер и неправедно да стотине људи у Алабами служи доживотну казну без права на помиловање за ненасилне злочине”, казала је Кеннардова адвокатица, а преноси Гуардиан.


Бука препорука

Репортаже

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.