Прес конференција у Сплиту: Дјеца су и даље животно угрожена, узрок вјеројатно угљични моноксид

Уживо из Сплита

BUKA portal / 14. август 2019

"Дјевојчица и дјечак су и дале животно угрожени с вишеорганским затајењем, и даље су на респиратору, интензивно лијечење се наставља. Према пристиглим налазима повишена је разина карбоксихемоглобина што може бити посљедица удисања угљичног моноксида", рекла је лијечница Полић. Нешто касније на упит новинара о висини карбоксихемоглобина рекла је како те вриједности нису "животно опасне". "При доласку такођер те вриједности нису биле толико високе да би угзориле живот", рекла је. Но, поставља се питање колико је била вриједност прије доласка у болницу јер с временом разина карбоксихемоглобина пада.

"Исход је неизвјестан"

"Кад је нетко животно угрожен, онда значи да је исход неизвјестан", додала је на упит новинара колико је стање опасно.

"Троје болесника, мајка дјеце која је имала најтежи клиничку слику, њено стање данас је боље, но то је далеко од доброга. Ово друго двоје, од којих је један и лијечник, уједно и градоначелник тог градића одакле потјечу, су боље, они су били практички у дневној болници, али ће сутра доћи поновити налазе", рекао је Долић.

"На основу свих параметара које имамо можемо с великом сигурношћу рећи да се не ради ни о каквом тровању храном", рекао је лијечник Срзић.

Због тровања чији узрок још није познат, у уторак је на броду код Хвара умро један талијански држављанин, о чему је обавијештена полиција, а још пет особа с истог брода, од чега двоје дјеце и троје одраслих, хитно је превезено хеликоптерима у сплитски КБЦ. Двоје дјеце у доби од пет и 14 година су у врло тешком здравственом стању.

 

 

 

Индеx


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.