Предсједница бирачког мјеста у Сребреници доживјела саобраћајну несрећу

Полиција и ватрогасци, извлаче ауто.

Anadolija / 15. новембар 2020

У име општинске изборне комисије Сребреница могу да кажем да од наших 29 бирачких мјеста, сва бирачка мјеста су уредно отворена, осим једног гдје је предсједница бирачког мјеста слетила с пута. Горе је полиција и ватрогасци, извлаче ауто. Она је у реду, ништа није било, али ту имамо кашњење, рекла је Љиљана Стевановић, предсједница Општинске изборне комисије (ОИК-а) Сребреница. 

Стевановић каже да лица која су се пријавила у Сребреници након закључења бирачког списка то јест након 1. октобра 2020. године неће моћи остварити бирачко право.

”Имамо обавјештење ЦИК-а да таква лица немају право гласа, тако да неких 300 лица неће моћи остварити бирачко право”, истакла је Стевановић која очекује да изборни дан прође без проблема:

”Очекујемо да ће проћи све коректно, да ће се поштовати права грађана и да нећемо имати проблема”.

Мирсад Мујић је остварио бирачко право и гласао, а позива и остале суграђане да изађу на изборе.

”Позвао бих све бираче да изађу данас и обаве своје демократско право, а био бих пресретан када би за нас Сребреничане који овдје живимо одлучивали Сребреничани. Међутим, мислим да и овај пут неће одлучити Сребреничани без обзира ко побиједио, ко изгубио. Одлучиће нам људи који живе на страни, о судбини нас који живимо у Сребреници. Искрен да будем, надам се да ће побиједити демократија и правда”, казао је Мујић.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.