Порука ФК ВЕЛЕЖ након утакмице са бањалучким Боцем: Нећемо допустити да побиједи фудбалска мафија

Поводом јучерашње утакмица десетог кола М:ТЕЛ Премијер лиге, између ФК Борац и ФК Вележ огласили су из ФК Вележ.

BUKA portal / 05. октобар 2020

Саопштење преносимо у цјелости.

Јучерашња утакмица десетог кола М:ТЕЛ Премијер лиге, између ФК Борац и ФК Вележ представља јасан показатељ у ком правцу ће се ово фудбалско првенство одвијати.

Оно што је задесило ФК Вележ може очекивати сваки клуб који буде играо своје утакмице против Борца. Судија утакмице Милош Гиговић је видио оно што нико од широког телевизијског гледатељства меча у Бања Луци није видио (попут прекршаја због којег је наш играч Брандао добио црвени), а није видио или није желио да види оно чему је цјелокупна фудбалска јавност у Босни и Херцеговини имала прилику да свједочи –   бруталним стартовима фудбалера Борца на наше играче. Ова очита судијска крађа урушава углед бх. фудбала и приморава нас да се запитамо куда и чему све ово води и ко има користи од овог стања?

Судија Милош Гиговић је директно утицао на ток утакмице и пресудно допринио крајњем резултату и поразу Вележа. Шта ми, али и други клубови у Босни и Херцеговини који не пристају на било које махинације, можемо да очекујемо послије онаквог суђења и свесрдне помоћи која је пружена ФК Борац и којем су бодови уписани прије почетка меча.

У прошлом колу смо драстично оштећени против ФК Радник када је у четвртој минути поништен чист погодак Брандау, а Радник је дошао у водство из сумњиве ситуације.

На утакмици ФК Вележ – ФК Тузла Цитy судија Каљанац у 51. минути свира непостојећи  офсајд. У 75. минути исти судија није свирао чисти једанестерац над Брандаом.

Све наше тврдње се могу провјерити у снимцима побројаних утакмица.

Нисмо се раније оглашавали по питању очитих судијских грешака против нас јер смо вјеровали да су плод случајности и да ће судијска организација адекватно казнити судије. Након јучерашње утакмице јасно је видљиво да нема случајности, већ да се ради о озбиљном плану нарушавања ФК Вележ.

Питамо се да ли Ногометни/Фудбалски савез БиХ и судијска организација одобравајући овакав однос судија према Вележу шаљу поруку фудбалским клубовима у М:ТЕЛ Премијер лиги да без нелегалне сарадње са судијама сте унапријед осуђени на пропаст и да је вам је забрањено да се равноправно такмичите? Питамо челнике Фудбалског савеза,Извршни одбор, Дину Бегића, предсједника судијске организације БиХ Ибрахима Хасанбеговића и тражимо јасан одговор – Да ли су сви клубови у М:ТЕЛ Премијер лиги равноправни учесници у такмичењу или има како видимо и повлаштених?

ФК Вележ захтијева да се судија Гиговић, али и његови налогодавци најстрожије санкционишу и тиме упути јасна порука осталим судијама да суде по правилима професије, а не по унапријед датим инструкцијама.

Позивамо све клубове М:ТЕЛ Премијер лиге да заједно станемо у заштиту бх. фудбала и свих клубова у лиги.

У утакмици између фудбала и фудбалских мешатара није могућ неријешен резултат или ће побиједити спорт који ће окупљати неку нову дјецу или ће побиједити фудбалска мафија. У овој утакмици морамо изабрати страну.

ФК Вележ даје пуну подршку шефу стручног штаба Феђи Дудићу и играчима на њиховом достојанственом држању на утакмици и након ње у неспортским и ненормалним условима.

Хајка на тренера Дудица траје још од 08.03.2020.г када је послије утакмице са Борцем указао на напримјерено понасање на утакмици Борац-Сарајево и рекао да на фудбалским теренима нема мјеста политици и национализму.

Сви који атакују на господина Дудића, наше играче и наше упослене могу се наставити кладити да ће  ФК Вележ ће свим средствима бранити њихову част и достојанство.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.