ПДП тражи јавно објављивање диплома запослених у јавном сектору Републике Српске

Партија демократског прогреса (ПДП) покренила је акцију потписивања петиције којом се тражи јавно објављивање диплома запослених у јавном сектору у Републици Српској.

Fena / 01. септембар 2019

Предлажу измјене Закона о регистру запослених у јавном сектору, који је ступио на снагу 2017. године, а посланица ПДП-а у Народној скупштини РС-а Јелена Тривић тврди да тај закон "никада није проведен".

"Тражит ћемо измјене два члана закона, да се за сваког запосленог поред стручне спреме дода одредница, односно подаци из дипломе који ће садржавати установу, мјесто и датум стицања дипломе и да то буде јавно објављено. Другом измјеном тражимо да надлежни орган, који води регистар запослених у јавном сектору извјештава Народну скупштину о неправилностима које уочи током провјере вјеродостојности података који се објављују у регистру", рекла је Тривић на конференцији за новинаре.

Она тврди да највећи број запослених у јавном сектору нема шта да крије када је ријеч о дипломама те да су часно дошли до њих, а трпе критике због малог броја оних који имају шта да крију.

"Такви нажалост управљају овом земљом", устврдила је она и навела случај министра енергетике и рударства РС Петра Ђокиће, додавши да "он није једини". 

Посланик ПДП-а у Народној скупштини РС Драшко Станивуковић позвао је грађане да се придруже овој акцији.


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.