Ово су сестре из Сребренице које су галопирајуци на коњима по снијегу одушевиле све

Присјетимо се

BUKA portal / 09. јануар 2019

Прича о сестрама Бектић које су снимљене прошле године како, упркос снијегу и ниским температурама, јашу коње попут љепотица из америчких каубојских филмова, изазвала је вал позитивних реакција и одушевљење грађана из цијеле БиХ. Видео је снимио бх. режисер Адо Хасановић, а на њему се налазе сестре Ћамка, Фатима и Кадира.

Сестре су добиле бројне надимке и комплименте, те су прозване сребреничким принцезама. За ово је заслужан Хасановић који је снимио и фотографисао сестре, те објавио на друштвеним мрежама.

"Пријатељ сам с породицом Бектић и договорили смо се да направимо фотографије. Искористили смо прилику да уживамо у овој сњежној чаролији. Еминове кћерке су четири анђела из Сребренице које красе наш град и државу својим понашањем, хобијем и позитивном енергијом", рекао је за Клиx.ба Хасановић који је такођер из Сребренице, а протеклих година живи у Италији гдје је дипломирао на престижној филмској академији Центро спериментале ди цинематографиа.

Фотографије су настале спонтано. Док је Хасановић пио кафу са жељом да послије јаше коње, сестре су изашле вани, нахраниле коње, припремиле их и почеле јахати.

"Кренула је авантура која се виђа само на филмовима", рекао је Хасановић.

Ћамка Бектић казала је за наш портал како љубав према коњима и јахању сеже далеко у прошлост. Дједови и с мајчине и с очеве стране су имали коње.

"За све ово су заслужни гени. Мој отац је и прије рата имао коње, а када се вратио из Њемачке обновио је ергелу. Самим тим с њима смо се дружиле од малих ногу. Расле смо с њима, били су наше лутке и плишане меде. Чим сам почела ходати, отац ме је стављао на њихова леђа", казала је Ћамка.


Тренутно имају 12 коња, од који су четверо ждријебади. Фотографије које су доспјеле у јавност настале су у суботу 14. јануара.

"Увијек сам на свом Фацебоок профилу објављивала слике с коњима, али се никад нисам надала нечему оваквом. Вјерујте и ја сам без текста. Драго ми је да ове фотографије су отишле у јавност с великом дозом позитиве јер Сребреница дише и живи заједно с њеним грађанима", истакла је Ћамка.

Породица Бектић живи у селу Јасенова, а отац Емин је познат као велики љубитељ животиња.

.

 

 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.