Ово су градови са најбољом домаћом храном на свијету, Сарајево и Београд су на листи

Апетити за путовањима се мењају па све више туриста бира дестинације према локалној кухињи и тражи ресторане "испод радара" у којима се једе домаће...

Punkufer / 10. јун 2018

Шест од 10 људи бира дестинације према понуди хране, а више од половине на путовањима обилази пијаце и локалне ресторане, показује истраживање сајта Боокинг.цом у коме је учествовало на 50.000 "путохоличара".

Апетити се мењају, због чега све више младих путује са жељом да открију скривена места у којима се кува домаће. Није их страх да експериментишу са необичним укусима, па се све чешће одлучују за гурманске туре.

Боокинг.цом наводи да је југоисток Азије мека за оне којима чуло укуса креира листу жељених географских дужина и ширина. Најпопуларнија храна међу њима су дим сум, резанци и традиционална супа - фо, пише Пункуфер.

11 најпопуларнијих светских дестинација за пробање локалне хране су:

Тхинкстоцк / Илустрација

1. Ипох, Малезија 2. Каошиунг, Тајван 3. Нагоја, Јапан 4. Джохор Бахру, Малезија 5. Жоао Песоа, Бразил 6. Хо Ши Мин, Вијетнам 7. Сарајево, Босна и Херцеговина 8. Колмар, Француска 9. Лима, Перу 10. Катанија, Италија 11. Београд, Србија

 


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.