Огласили се организатори фестивала у Читлуку, а реаговала је поново и Мартина: Подвијен им је реп, ово је припи*дина

Промоција књиге "Хузур" књижевнице Мартине Млинаревић избачена је из програма фестивала Евергреен Фест у Читлуку, иако се налазила на свим плакатима, у најавама и службеном програму.

BUKA portal / 16. август 2019

Међутим, организатори данас тврде да је промоција отказана на приједлог саме ауторке.

"Након објаве Мартининог наступа запримили смо ружне коментаре поводом њеног наступа због њених јавних иступа те смо је контактирали и извјестили о томе. Одлука да догађај откажемо је била на Мартинин приједлог који смо и прихватили, а све са циљем избјегавања било каквог могућег инцидента. Мислим да би Мартинин догађај протекао у одличној атмосфери као и два њена досадашња наступа на Евергреен Фесту", наводе организатори.

Истичу да разлози њиховог опреза долазе од претходних немилих догађаја.

"Извођачи (Едо Маајка и Давор Сучић, познатији као Сејо Сексон) одлучили су се на провоцирање публике непримјереним вицевима о Међугорју које се налази у непосредној близини те је свима нама у срцу. Подржавамо право на друго мишљење, али осуђујемо сваки вид изругивања на тој основи. Циљ овог пројекта био је да допринесе друштвено-културном бољитку нашега Бротња, а не да се преко њега воде било какве битке и сакупљају бодови. Тужни смо због настале ситуације у којој је највећи губитник овај фестивал којем је овим угрожена даљња егзистенција. Цијенимо и захвални смо свима који су нам се обратили за објашњење без претходне осуде", пишу организатори у својој реакцији.

На ово саопштење реаговала је и Мартина Млинаревић на својој ФБ страници:

 

 

Везан текст:

Мартина Млинаревић: Можете ми отказати промоцију књиге, али ми не можете одузети слободу. Ко вас ј.бе мајмуни!

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.