Огласио се ДАВОР Драгичевић: Још увијек сам жив и здрав

Даворово обраћање преносимо у цјелости

BUKA portal / 07. јануар 2019

Давор Драгичевић којем се губи сваки траг од 30. децембра, данас се огласио на Фацебоок-у и поручио да је још увијек здрав и при здравом разуму.

Даворово обраћање преносимо у цјелости:

"Нису успјели да ме ликвидирају. Могу ме физички убити, али остало ми никада неће одузети, то је истина и правда за Давида. Цијели фокус су хтјели да скрену са истраге, ко је убио Давида Драгичевића, а то је основно што нам треба. Истину знамо. Зато је једини захтјев да се предмет пребаци на Државно тужилаштво. Ни једну грашку нисмо урадили за ових десет мјессци, а опходе се тако према нама зато што немајугдје. Немојте људи себи ништа змајерити ништа нисте погријешили, они би ово урадили и да нисмо били на улици, хапсили би и тукли, пријетили би смрћу  и све остало и да нисмо се нигдје окупили. Они више немају гдје, имамо све доказе", поручио је Давор и додао:

"Зашто се обраћам Дражвном тужилаштву, не дај Боже да вам се дијете разболи и да немате помоћ, хоћете ли оставити дијете овој држави или ћете тражити начин да излијечите ваше дијете , ех зато тражим да се случај пренесе на Државно тужилаштво. Ја од овог немам шта више очекивати, могу ме убити и то је то. Ако ми се шта догоди, зна се ко су кривци, Драган Лукач, Дарко Илић, припадници МУП-а са пресс конференције, Милорад дДодик, Жељка Цвијаћновић и сви који су учествовали у монитраном процесу убиства мог дјетета", казао је Давор.

Потребно је да се сви врате основном питању "Ко је убио Давида", поручио је Давор.

"Никоме не замјерам ко је напустио групу правда за Давида, хвала им, али ја идем до краја и никада нећу одустати убили су ми дијете, Мир божији, Хирстос се роди, свим православним вјерницима, нек им дође мир у кућу и нек буду са својим продицама, ја тога више немам, мени треба правда за Давида Драгичевића, Ја вас нисам напустио, нећу вас никад напустити, такођер вјерујем ни ви мене. Идем до краја, храбро и истрајно, ово је све монтирани процес, ја овдје нисам да никог рушим. Ни ја, ни група Правда за Давида", рекао је Давор и додао:

"Урушили се најсветије, 280 дана мирне и достојанствене борбе, за моје дијете, за све нас. Морате схватити да ово више није борба за Давида, ово је борба за све вас, за сву вашу дјецу. Давида мог нема, никад га више ја видјети нећу. Сад саму обећао и завјетовао му се на гробу – ако сад не истрајемо, убиће нас систем, а то је систем од којег десет мјесеци, мирно и достојанствено, тражимо да ради свој посао, само то. А кренули су 25. децембра радити – ликвидацију мене, моје породице, и свих вас, и они на томе неће стати, то запамтите. Моја смрт је мала жртва за све, једног дана ће се ријешити – нема Давида, нема мене, а шта ћете ви? Не будете ли истрајни до краја, свима вам се спрема исти сценарио, запамтите.Ми једино хоћемо право на живот, да живимо у земљи гдје се поштује закон и уставни ред. Али, нека буде исти за све", казао је Давор.

"Ево, за првог мене. Ја нисам побјегао, ја сам се склонио. Рекао сам – нећете ме убити као Давида, без борбе не идем. И то је њима јасно, они више немају гдје.
Рјешењем овог случаја, за који имамо доказе и све, све се, људи, рјешава. Запамтите, све. Морамо ићи тражити истину на другом мјесту, до краја. Кроз институције, мирно, достојанствено и правда. А, то ћемо и добити. Уз помоћ мог адвоката и свих људи који су истрајни, уз мене и за мене. Ви мени требате, ја требам вама. Још увијек сам жив и здрав, при Воли вас ваш Ћаћа, никад вас изневјерити неће.
Људи, ко хоће, идемо до краја. Правда за Давида. Правда за сву дјецу. Ово се једном завршити мора. Ја вас нисам напустио, нећу вас никад напустити, такођер вјерујем ни ви мене. Идем до краја, храбро и истрајно", закључио је Давор.

 

Извор Радио Сарајево

хттпс://www.радиосарајево.ба/вијести/босна-и-херцеговина/огласио-се-давор-драгицевиц/323490


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.