Одбојкаши из БиХ освојили 10. титулу првака Европе!

Репрезентација Босне и Херцеговине у сједећој одбојци побиједила је у финалу Европског првенства у Турској селекцију Русије и тако освојила јубиларну десету титулу првака Европе.

BUKA portal / 23. октобар 2021

 

Наше златне репрезентативце до побједе у финалу водили су Сафет Алибашић са 14 поена, те Мирзет Дуран и Аднан Манко са по 11. Ермин Јусуфовић и Стеван Црнобрња имали убиљежили су по 7. Низам Чанчар освојио је 5 поена, а Джевад Хамзић један.

Тим Ифета Махмутовића којем је ово првенство било и дебитантски наступ на клупи репрезентације прекинуо је на овај начин низ Русима, који су на посљедња два првенства били европски прваци. БиХ постала је првак први пут након 2015. године.

На путу до десетог трона Старог Континента наша селекција је прво у групној фази савладала Грузију, Пољску и Мађарску, фуриозно без изгубљеног сета. У осмини финала рутинска побједа 3-0 против Француске, затим истим резултатом побиједили су Низоземску у четврфиналу. А једини сет на труниру против наших златних момака освојила је Њемачка у полуфиналу.

(Н1)


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.