ТРЕБА ИЗДРЖАТИ МЈЕСЕЦ ДАНА: Данас званично почео први дан кампање у Бањалуци (ФОТО)

Бањалуку и Бнајалучане од данас гледају са плаката и билборда политичке фаце, јер данас званично почиње предизборна кампања за локалне изборе.

BUKA / M.I.D./ E.P. / 16. октобар 2020

Foto: BUKA

 

Први су кампању у Бањалуци започелии Социјалдемократска партија БиХ 

"Јутрос у 07:00х смо први у Бањој Луци отворили кампању за предстојеће локалне изборе!Јутрос смо из Бања Луке послали поруку мира, поруку љубави, поруку напретка.Јутрос смо из Бање Луке послали срце свим градовима у БиХ, региону и свијету!" стоји у њиховој објави на Фацебооку.

 

 

Два љута ривала социјалиста представили су се својим бирачима,  од 8 сати. Прво Социјалистичка партија Српске, а затим и Социјалистичка партија.

Петар Ђокић, лидер социјалиста, данас је симболично залијепио први плакат и најавио изборну кампању своје партије под паролом "Ударнички"

 

 

Покрет правде поставио је штанд.

 

 

Озрен Пердув, носилац листе Покрета Правда каже да за њих почетак предизборне кампање није никакав спектакуларан дан.

„Ми смо на улицама већ више од 900 дана и ово је коначно прилика да се појавимо на Тргу Крајине, да овдје буде Давидов лого, а да то никоме не смета и да нас нико са овог трга не тјера.

 

 

Социјалистичка партија Српске се представила већ у 8 сати паролом "Будућност Српске"

 

Интервенцијом Комуналне полиције помјерен је штанд Социјалистичке партије Српске  па се они сад налазе тик уз велику бину, са које ће се, нагађа се вечерас обратити Игор Радојичић.

 

 

Кампању је започела и опозиција.

Бањалука треба да буде град из којег крећу промјене у Републици Српској, рекао је предсједник СДС Мирко Шаровић.

Он је приликом отварања предизборне кампање СДС-а казао да је ово важан тренутак за сваког становника Републике Српске у коме треба да донесемо одлуку да сваку нашу општину и сваки наш град почнемо градити по мјери свих нас: равноправних, једнаких и неподијељених. Он је поручио да Бањалука треба да буде мјесто побједе младих људи са енергијом.

Предсједник СДС је поручио да кандидат за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић  својом младошћу и енергијом предводи младе генерације из свих странака, које могу донијети промјене Бањалуци и цијелој Републици Српској.

Кандидат за градоначелника  Бањалуке Драшко Станивуковић је рекао да сва истраживања говоре да је побједа опозиције у Бањалуци неупитна.

„Ми имамо предност у Бањалуци  која је у овом тренутку недостижна и коју ћемо вриједним радом у наредним данима додатно повећати“, поручио је Станивуковић.

 

ПДП је данас започео кампању у насељу Лазарево

„Више је честитих, више је поштених, више оних који хоће да су њихови унучићи поред њих, а не да их гледају путем Скајпа, више оних који желе да они њихова дјеца, брат, сестра, имају једнака права као и сви други. Више је оних који желе да овим градом влада систем, а не родбинске везе, да честити домаћин са села има једнаке шансе као његов комшија, без обзира на страначку књижицу. Више је нас који хоћемо град по мјери сваког човјека“, рекао је кандидат за градоначелника Бањалуке Драшко Станивуковић на данашњем званичном отварању кампање. 

 

 

Данас су и СНСД у Бањалуци заједно са својим коалиционим партнерима залијепили прве предизборне плакате

 

" Данас Видовданска коалиција, коју чине 10 политичких субјеката ниеј започела политичку кампању већ смо дошли да финализирамо резултат, јер смо вриједно и напорно радили у претходних 1500 дана. Иза нас у протекле четири године напревљено је много пројеката и ријешене хиљаде појединачних проблема грађана" поручио је Игор Радојичић.

 

 

 

 


Бука препорука

Избори у БиХ

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.