О њиховим успјесима сигурно ћемо још чути!

Упознајте успјешне полазнике ИТАцадемy који данас раде као добро плаћени и цијењени стручњаци.

PR / 11. јун 2019

За њихове услуге заинтересоване су домаће и стране компаније, а оно што имају да вам кажу промијениће начин на који гледате на каријеру!

 

Људи о којима је ријеч потичу из различитих средина, посједују другачији степен формалног образовања и разноврсне афинитете. Међутим, оно што им је свима заједничко јесу жеља за успјехом, спремност на рад и храброст да остваре своје снове.


Свако од њих уписао је ИТАцадемy из својих разлога: неки као допуну формалном образовању, други како би стекли алате да се баве оним што воле, некима је то био пут до уносно плаћених послова, а појединима прилика за нову и узбудљиву каријеру. Њихови мотиви су различити, али исход је исти: сви су након завршетка школовања на ИТАцадемy остварили оно што су и жељели.

 

Потреба за практичним знањем и усавршавањем

Селвин Денис Стамболић из Сарајева један је од оних који су на вријеме схватили да се учење и усавршавање не завршавају са формалним образовањем. У вријеме брзих промјена, диктираних све бржим развојем технологије, потребне су нове вјештине и знања, које није увијек могуће стећи на факултету.

 

„Током студија увидио сам да ми факултетско знање није довољно, већ да су ми за квалитетну каријеру и напредак потребне додатне вјештине да бих био конкурентан на тржишту. Зато сам уписао одсјек Андроид Девелопмент на ИТАцадемy. На основу стечених вјештина добио сам праксу, а убрзо затим и посао на ком радим као програмер Андроид апликација.”

 

Захваљујући ИТАцадемy, многи полазници нашли су начин да своја интересовања повежу са сфером технологије и тако стекли алате за уносну каријеру. Похађајући програм Неw Медиа Десигн, Алма Мујановић из Горажда успјела је да своју љубав према фотографији и медијима из средњошколских дана претвори у профитабилно занимање, а заједно са пријатељицом покренула је и Фацебоок страницу за учење знаковног језика „Знак за ријеч” и тако стечене вјештине искористила да помогне и другима. За све које занима узбудљив свијет ИТ-ја Алма има јасну поруку:

 

„Школовање на ИТАцадемy права је прилика за оне који желе да напредују у свијету техногија. Кроз школовање сам добила прилику радити и волонтерски и хонорарно у више организација, након чега сам добила пуни ангажман у области дизајна и фотографије.”

 

Једна од оних које је љубав према технологији и потрага за практичним знањима одвела на ИТАцадемy јесте и Мирсада Меднолучанин из Сарајева, која је завршила Web Десигн програм одмах по завршетку средње школе. Осим знања и вјештина, ова креативна дјевојка веома брзо је добила преко ИТАцадемy и прилику за посао:

 

„Оно што Академија такођер нуди својим полазницима јесу свакодневни огласи и прилике за посао које нам стижу на мејл. Пријавила сам се на један од конкурса преко Академије и добила прилику за посао. Радим као маркетинг асистент ЛИНК гроупа и презадовољна сам.”

 

 

 

До посла већ током школовања

Без обзира на степен формалног образовања или предзнанја из ИТ области, ови људи су, захваљујући посвећеном раду, са успјехом завршили ИТАцадемy. Да се труд и учење исплате, имали су прилику да се увјере веома брзо: након завршетка школовања сви су се запослили, а неки већ и током трајања програма.

 

Један од оних који су нашли посао још док су били у „клупама” јесте и Адис Цвико из Сарајева:

 

„Посао сам добио након само једног завршеног семестра ИТ академије и у потпуности сам искористио стечено знање. Тренутно радим у Заводу за информатику.”

 

О релевантности знања и вјештина који се усвајају на ИТАцадемy, као и подршци приликом запошљавања коју та институција пружа, најбоље говори и чињеница да су многи полазници свој први посао нашли путем Центра за развој каријере, сервиса који функционише у оквиру ИТАцадемy. Један од њих је и Смаил Галијашевић из Тјешња, који је завршио Microsoft Девелопмент програм:

 

„Већ током школовања аплицирао сам за посао путем Центра за развој каријере. Након успјешно ријешеног теста већ сутра су ме позвали на интервју, договорили смо се око плате и потписао сам уговор. ИТ сектор је један од ријетких у нашем региону у којима вриједе само знање и вјештина, а то знање се веома добро и награђује.”

 

Његов колега Суад Окић из Живиница истиче да је школовањем на ИТАцадемy успио да добије баш онакав посао какав је одувијек желио:

 

„Захваљујући школовању на Софтwаре Енгинееринг програму данас радим посао који је узбудљив и динамичан. Поред тога, бавим се web десигном и сервисом рачунара.”

 

Школовање на ИТАцадемy остало је у најљепшем сјећању Александру Ђорђевићу из Бање Луке, који се након завршетка ИТАцадемy запослио као ПХП/МyСqл програмер:

 

„По завршетку школовања на ИТАцадемy врло брзо сам пронашао плаћену праксу, а затим и сталан посао на позицији ПХП/МyСqл програмера.”

 

Ипак нису сви полазници ИТАцадемy спремни да раде у канцеларијама. Неки од њих више воле да буду сам свој газда, односно да раде од куће. Знања која су стекли током школовања то им и омогућавају. Упркос томе што је имао неколико понуда за посао у земљи и иностранству, Аднан Мемић из Сарајева ријешио је да, након школовања на Web Десигн програму, своју срећу потражи у уносној каријери фрееланцера. Како сам каже, није погријешио:

 

„Имао сам неколико понуда за запослење како у БиХ, тако и у иностранству, али сам их одбио, јер већ двије године радим као фрееланцер и одлично зарађујем.”

 

Општи закључак свих полазника јесте да им вјештине и знања које су стекли на одсецима ИТАцадемy омогућавају да сами бирају за кога ће радити, какву каријеру ће градити и на којим ће све тржиштима понудити своје услуге.

Оно што је сигурно: до добро плаћеног посла моћи ће увијек да дођу!

 

Могућност учења на даљину

Осим традиционалне наставе, предавања на ИТАцадемy могуће је пратити путем ДЛ платформе за учење на даљину из било ког мјеста, при чему добијате потпуно исти квалитет знања као и ваше колеге које предавања слушају у учионици. Захваљујући ДЛ платформи, вриједна знања стекли су полазници из Горажда, Приједора, Тјешња и Живиница. Небитно је из ког сте града, добићете једнако квалитетно школовање и прилику за високо плаћене послове.

 

Никола Марјановић из Приједора завршио је онлине програм ПХП Web Девелопмент и добио посао у великој ИТ компанији:

 

„ДЛ платформа је јако корисна ствар за нас који не можемо да дођемо на предавања. Осим тога, даје нам и могућност да у сваком тренутку обновимо пређено градиво и подсјетимо се неких ствари. Ту је, наравно, и сервис за полазнике, који у најкраћем року шаље одговоре на наша питања. Једноставно речено: ДЛ платформа је надмашила сва моја очекивања.”

 

Сви полазници сагласни – у ИТ сектору има мјеста за све

За све оне који још увијек нису одлучили да се упусте у профитабилну ИТ каријеру и који из различитих разлога траже изговоре Самир Мујановић има охрабрујућу поруку:

 

„Препоручујем свима да упишу ИТАцадемy без обзира на године и претходно знање из ИТ области, јер је потрага за ИТ стручњацима све већа и сигурно ће им то олакшати да дођу до жељеног посла.”

 

Можда тога нисте ни свјесни, али већ имате нешто заједничко са овим успјешним људима – налазите се тамо гдје су и они били прије него што су одлучили да упишу ИТАцадемy.

То значи да и ви можете бити тамо гдје су они сада. Заправо је веома лако. Све што је потребно јесте да донесете одлуку и кренете узбудљивим путем развоја и ИТ каријере којим они са успјехом корачају.

Како бивши полазници истичу углас: исплатиће вам се у најкраћем року!

 

Стога не чекајте и постаните један од успјешних!


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.