НОВО ЧУДО ИЗ ЈУЖНЕ КОРЕЈЕ: Они су управо представили први вертикални телевизор на свијету, знамо и колико кошта

Прво су на свијет стигли телевизори из серије Тхе Фраме и Тхе Сериф, а сада је Самсунг представио и трећи модел, под називом Тхе Серо

BUKA portal / 03. мај 2019

Самсунг већ неко вријеме у својој понуди осим класичних телевизора има и пар егзотичнијих модела.

Прво су на свијет стигли телевизори из серије Тхе Фраме и Тхе Сериф, а сада је Самсунг представио и трећи модел, под називом Тхе Серо.

Ријеч је о уређају који је намијењен млађој генерацији корисника, такозваним миленијалцима. Наиме, како се млађа генерација често користи мобилним телефонима, Самсунг им је припремио и одговарајући телевизор када садржај са својих мобилних уређаја буду пожељели погледати на заслону веће дијагонале.

Како се мобители већином користе у вертикалном положају, и Тхе Серо има вертикално постављен QЛЕД заслон како би се лакше пратио садржај с мобилних уређаја. Интернетске странице су често дуже него шире, а оваква постава више одговара и другим мобилним апликацијама попут Фацебоока, Инстаграма и других. Срећом, Тхе Серо се не мора користити искључиво у вертикалном положају, већ се може закренути за 90 ступњева у стандардни хоризонтални положај. 

 

Дијагонала заслона је 43“, а резолуција је тренутно непозната.

Тхе Серо има и 60-ватне звучнике те 4.1 канални звук. За упаривање с мобилним уређајима користи се НФЦ. Управљање садржајем може бити ручно и путем гласа помоћу уграђеног микрофона и Биxбyја.

За сада је познато како ће крајем маја бити пласиран на корејском тржишту, по цијени од око 1.600 УСД.

А, када ће и хоће ли уопће Тхе Серо и у трговине у Еуропи, дознаћемо ускоро...

(СБ / Тхе Верге)


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.