Нови предсједник Скупштине у Бањалуци тражи 30 км Врбаса

Нови предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић свој мандат је започео иницијативом да се од бањалучког Спортско-риболовног друштва узме 30 км Врбаса на управљање.

BUKA / 12. јануар 2021


"Јуче нам је у званичну посјету дошао предсједник Скупштине града Бања Лука, господин Младен Илић. Али, не као представник Градских власти, него као један од оснивача новооснованог рибарског удружења 'Канјон' из Крупе на Врбасу. Разлог ове посјете је био информативног карактера, на којем су нас господин Илић, секретар и предсједник наведеног удружења, информисали да су основали удружење и да су тражили од Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде горњи ток Врбаса на управљање. Ради се о неких 30 километара најатрактивнијег дијела воде, који се третира као салмонидни дио Врбаса, којим управља наше друштво", рекли су из СРД БЛ.

 

Они наводе да ће искористити сва могућа легитимна средства како би спријечила ову неправду, а све у оквирима демократских начела, којима од почетка нашег рада тежимо.

"О резултатима рада нашег друштва уназад три године, не требамо ни говорити. Нисмо очекивали награду за рад и труд, али искрено, ово смо најмање! У зависности од одговора ресорног Министарства, СРД БЛ ће донијети одлуку о даљним активностима и начину рада друштва."

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.