Некадашња репрезентативка Југославије иако болесна, поново избачена на улицу са сином, помоћ дошла само са једне стране

Док је постизала резултате све је било како треба, а данас је нико и не гледа

BUKA portal / 28. септембар 2020

Некадашња репрезентативка Југославије у рукомету Нада Дрвењак Шљукић (66) и њен син који због инвалидитета првог степена не може да се запосли, поново су завршили на улици. Нада која има и 32 радног стажа у дому здравља, али и дијагнозу карцинома дојке, опет је спала на то да зависи од воље добрих људи. На срећу, има их.

За Надину невољу се најпре прочуло 2015. када је оставши без свега, лето са сином провела у кабини на новосадском Штранду. Тада је организована хуманитарна акција, а новчану помоћ уручио јој је градоначелник уз оцену да је обавеза друштва и заједнице да помогне. Али, помоћ никад није стигла. Неколико последњих недеља провела је спавајући по клупама у парку или испред Променаде, јер јој је, како је рекла за сајт 021 тамо бар био доступан тоалет у који је могла да оде.

- Не знам да ли се то може назвати спавање. Мој син и ја смо спавали на смену, јер ипак, знате, није безбедно када спавате напољу. Присутан је страх од тога ко ће пролазити, да ли ће нас неко напасти. Неким данима је хладно, другим претопло - испричала је некадашња спортисткиња.

Сви којима се обратила за помоћ залупили су јој врата испред носа уз добро познат коментар "не долази више, зваћемо ми тебе, немој ти нас".

Једину помоћ пружила јој је Здружена акција "Кров над главом Нови Сад", која је њој и њеном сину помагала да се склоне са улице, да имају минимум хигијенских услова и да добију најпотребније од терапије.

Они су успели да кроз донације скупе 137.096 динара. Новац ће бившој рукометној репрезентативки и њеном сину помоћи да премосте до трајног решење, тренутно су смештени у изнајмљеном стану.

- Хвала свима који су ми помогли. Хвала човеку из спорта који нам је бар за неко време обезбедио смештај. Хвала Здруженој акцији која је била уз нас месецима. Значило би нам још само кад би син успео негде да се запосли - рекла је Нада.

- Константно сам уз сина и искрено се надам да нећемо живети овако довека. Завршила сам медицинску школу и радила сам у Дому здравља као протетичар. Све док нисам оперисала карцином дојке. Тада ми је додељена инвалидска пензија. Развела сам се од супруга, а након његове смрти син је дошао да живи код мене. Од развода сам подстанар - испричала је још раније некадашња рукометашица.

Извор: Ноизз.рс


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.