Неће туристе из некадашњег жаришта коронавируса: "Третирају нас као губавце"

Туристи из Кодоња, где је пре више од четири месеца идентификован први случај ковида-19 у Италији, суочавају се са дискриминацијом и директним и индиректним одбијањем у хотелима јер долазе из некадашњег жаришта вируса у Италији.

Agencije / 13. јул 2020

ilustracija

"Жао нам је, немамо више слободних места", изговор је хотелијера кад одбијају туристе, а у последње време то се све чешће догађа управо становницима Кодоња, који покушавају да резервишу собе у хотелима у својој земљи, преноси лист Коријере дела сера.

Кодоњо више није "црвена зона" и већ дуже нема болничких пацијената оболелих од вируса ковид-19, међутим многи хотелијери широм Италије и даље страхују од заразе, због чега грађани из тог места наводе да се осећају као "губавци".

Адвокат Давиде Падерини рекао је да се осећа "тужно и понижено" јер је планирао да проведе викенд у Тоскани, међутим када је власник смештаја сазнао одакле долази "престравила га је помисао" да буде на истом месту с људима који долазе из подручја из којег се у Италији прошитио вирус.

Италијански лист такође наводи да се једна 28-годишња девојка суочила са одбијањем у три хотела у месту Ричионе у округу Римини, у региону Емиља-Ромања.

"Кодоњо? Нема места", одговорили су хотелијери девојци која је желела да изненади свог момка путовањем на обалу региона Емилија-Ромања.

Са сличним одговором суочио се и један човек који је планирао путовање на Сицилију, додаје Коријере дела сера.

Први званични случај вируса ковид-19 идентификован је 21. фебруара у Кодоњу, у Ломбардији, која је вирусом најтеже погођени регион у Италији.

 

 

 


Бука препорука

Репортаже

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.