НБА лига званично легализовала кориштење марихуане играчима у наредној сезони

Најјача кошаркашка лига свијета (НБА) легализовала је конзумирање марихуане играчима који од ове сезоне више неће бити тестирани на ову супстанцу, јавља Адриан Wојнароwски.

BUKA portal / 07. октобар 2021

НБА лига више не сматра марихуану нелегалном супстанцом, а Синдикат играча (НБПА) потврдио је овом америчком новинару да НБА лига више неће имати насумична тестирања на марихуану, што значи да су дословно играчи добили дозволу за кориштење.

Јасно, то не значи да су након овога све остале супстанце дозвољене и Wојнароwски преноси да ће тестирања бити настављена како би се сузбило кориштење супстанци које подстичу боље игре спортиста (стероиди), као и кориштење осталих наркотика.

"Договорили смо са Синдикатом играча да продужимо обуставу насумичног тестирања на марихуану за сезону 2021-22., а програм ћемо усмјерити на испитивање на производе који побољшавају перформансе, као и дроге", рекао је у сриједу гласноговорник НБА лиге Мике Басс.

Декриминализација марихуане годинама је главна тема на нивоу америчке владе, а тамошњи медији пишу да је америчка спринтерица Сха'Царри Рицхардсон изостављена са списка за Олимпијске игре након позитивног теста на марихуану.

За крај се наводи да је више од пола америчких држава декриминализирало посједовање малих количина марихуане.

Клиx


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.