НАЈПОЗНАТИЈИ ВОЗАЧ: Предводио протесте, а сада одлази из РС

"Ако од надлежних институција нема разумијевања и ако они не желе да разговарају, да нам помогну, да уоче који су то проблеми, шта онда ми имамо овдје више тражити? Немамо шта", рекао је Грбић.

Tatjana Čalić / 24. новембар 2018

Никола Грбић, предсједник Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске и покретач акције "Стоп поскупљењу горива" одржане у јуну ове године, одлучио је своје пословање наставити у Словенији. БиХ, каже, једноставно више није мјесто гдје се од свога рада може живјети и није мјесто гдје се може разговарати и преговарати са надлежним институцијама како би се обезбиједило боље сутра: “У мјесецима пред изборе, ми смо протестима покушали нешто промијенити. Нисмо имали апсолутно никакав други циљ него да надлежним институцијама поручимо да треба размишљати о појефтињењу горива и да не треба литра горива имати толике намете. Међутим, окарактерисани смо као рушиоци власти или као вјетар у леђа некој политичкој партији. Задњи дан протеста послана је специјална полиција која нас је буквално натјерала да се повучемо са улица и то је резултирало великим одласком возача и превозничких фирми у земље ЕУ”, рекао је Грбић за наш портал и открио да је одмах након ових протеста и сам одлучио за пресељење свог пословања.


Протести, односно начин на који су окарактерисани и завршени, били су кап која је прелила чашу?


Заиста сам имао и енергију и вољу да се борим за бољи положај превозника, за опстанак ове гране, али морам признати да сам одустао. Послије протеста у јуну, који су окарактерисани тако како јесу, видио сам да у овој земљи нема апсолутно начина да се можеш борити за нешто боље и само сам један од многобројних превозника који је регистровао своју фирму у Словенији, гдје ћу наставити да дјелујем и радим. Мој апел свим превозницима који могу и имају могућност је да исто то ураде, јер су тамо много бољи и лакши услови него овдје. Јер овдје, ако од надлежних институција нема разумијевања и ако они не желе да разговарају, да нам помогну, да уоче који су то проблеми, шта онда ми имамо овдје више тражити? Немамо шта.


Тај ваш позив на одустајање од живота и рада овдје разумијем, али ме истовремено не оставља равнодушном.


Не вриједи, вјерујте. Можемо да се боримо колико хоћете, изаћи и на улице гдје можемо само добити по леђима или да се окарактеришемо као неки рушиоци власти. Онда нам остаје само да те камионе продамо на отпад, друго ништа.


Невјероватна је чињеница да вас апсолутно нико од надлежних институција није саслушао?


Навешћу вам само примјер горива. Међународним транспортним превозницима пословање увелико зависи од цијене овог енергента, његово учешће  је око 60 посто. А ми буквално радимо за једну дневницу.
Ми смо покушали добити одговоре од институција РС, како је могуће да имамо оволику цијену горива када већ два мјесеца цијена барела нафте на свјетском тржишту биљежи константни пад. Замислите, одговор који смо добили је да је то због тога што не ради бродска Рафинерија, и што на крају крајева дистрибутери нафте могу слободно да формирају цијене.  Исто нам је било и када је Рафинерија радила и сада када не ради. А у пракси права и једина реферанца је  свугдје у свијету цијена барела нафте на свјетском тржишту. Зашто иста код нас не пада када дистрибутери нафту довозе из Плоча, Ријеке, Копра, гдје је цијена пала, то је питање на које вам овдје нико од надлежних неће дати одговор.


Цијена нафте није једини проблем, проблем је и недостатак возача, ниске плате...

На Бироу у Бањалуци немате ниједног професионалног возача, ја лично сам на радију Биг имао оглас за возача камиона, на који се нико није јавио. А и зашто би? Ми га овдје немамо чиме платити. Зашто би тај возач путовао од Бањалуке до Београда 7 дана за 500 КМ, зашто би чекао данима на граничним прелазима на којима нема гдје да се истушира, гдје да оде у тоалет? Зашто би то он себи урадио када из Словеније до било ког града у ЕУ може доћи за пар сати, или дан-два, без икаквих чекања на границама, гдје је све опремљено, гдје има све услове за личну хигијену и уз то може зарадити далеко више него за малтретирање које преживљава овдје. Пуна су им уста и те приче о обуци возача, питам се за кога ће их обучавати?  За кога праве те аутопутеве? Ко ће по њима возити?  Знају ли они да уз масовни одлазак професионалних возача одавде масовно одлазе и фирме. 


Имате ли податке колико је фирми отишло?


Тренд одласка превозничких фирми из БиХ је свеприсутан.  Масовно региструју своје пословање у Словенији и другим земљама ЕУ. У посљедњих нешто више од годину дана само у Словенију је пререгистровано 850 превозничких фирми. Неки су пребацили цјелокупно пословање, а неки већи дио.


Ни о овоме, наравно, нећемо чути да говоре у надлежним инстуитуцијама?


О овом проблему се не говори, зато што се овде уопште не говори о проблемима и њиховим рјешењима. То и јесте наш највећи проблем и оно што нас, у све већем броју, тјера одавде.
 


Бука препорука

Интервју

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.