Најбоља фудбалерка свијета добила Златну лопту - и понижење године

Звијезда Олyмпиqуеа из Лyона и репрезентације Норвешке Ада Хегерберг освајачица је Златне лопте, а свечани тренутак засијењен је помало неприличним коментаром видитеља приредбе и славног ДЈ-а Мартина Солвеига.

BUKA portal / 04. децембар 2018

Славни ДЈ упитао је Хегерберг зна ли тwеркати само неколико тренутака након освајања награде. Најбоља ногометашица није дуго чекала с одговором. 

Изрекла је одлучно 'Не', а потом се с видном нелагодом на лицу у журби сишла с позорнице.

Снимак је убрзо постао хит на друштвеним мрежама, а многи су коментирали да је питање видитеља било сексистички настројено. Након њеног одлучног одговора камере су снимиле  изачуђено лице младог Мбаппеа, добитника награде за најбољег младог играча.

- То је било одвратно и доиста је упропастило свечани тренутак који је заслужила. Јадно, написао је један твитераш. 

Неколико тренутака касније Солвеиг се извинио на Тwиттеру тврдећи да је дошло до неспоразума.

- Искрено се извињавам ако сам некога увриједио. Оно што сам хтио рећи: ја не зовем жене да тwеркају, него да плешу на Синатру, што сам касније и показао. Људи који ме прате већ 20 година знају колико поштујем жене, написао је.

- Послије сам све објаснио Ади Хегерберг и рекла ми је да разумије да се радило о шали. У сваком случају желим се извинити свима које сам можда повриједио, поручио је.

И Хегерберг се огласила након инцидента.

- Послије је дошао до мене и био је истински тужан јер је отишло у кривом смјеру.  Ја не сматрам да је то било сексуално узнемиравање у том тренутку. Само сам била сретна што сам освојила Златну лопту.

Тwеркање је провокативни плес са стражњицом, који се у јужним државама САД-а појавио још 90-их, а популарност му је нагло повећана провокативном изведбом овог плеса контроверзне Милеy Цyрус на додјели МТВ-ових награда прије неколико година.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.