Млада Вараждинка унајмила Мерцедес, уплатила пет куна па надописала нуле

Најела се у хотелу па отишла без плаћања

BUKA portal / 16. мај 2019

ПОЛИЦИЈСКИ службеници Полицијске постаје Вараждин довршили су криминалистичко истраживање над 24-годишњакињом због сумње да је починила казнена дјела Пријевара и Кривотворење исправа.

Како се сумња, наведена је 19. ожујка 2018. године у просторијама трговачког друштва у Вараждину уговорила вишедневни најам возила марке Мерцедес те на име полога платила износ од 1 000 куна. Том се приликом лажно представила као предсједница једног спортског друштва иако је знала да наведено друштво више не дјелује и да није одговорна особа у истом.

Трговачко је друштво 2. свибња 2018. године по опуномоћенику наведеној упутило опомену за плаћање преосталог износа од 7 500 куна, на што је послала уплатницу из које је видљива уплата тог износа. Међутим, увидом у извод промета по рачуну трговачког друштва, утврђено је како је уплатила износ од 5 куна, а по уплати дописала бројеве до потребног износа, како би трговачко друштво довела у заблуду да је подмирила цјелокупно дуговање.

Најела се у хотелу па отишла без плаћања

Такођер се сумња да је дана 1. листопада 2018. године у једном хотелу у Вараждину јела и пила за износ од око 900 куна који је хтјела подмирити скенираном картицом која није гласила на њезино име. Након тога је напустила хотел без подмирења рачуна. Против ње ће се поднијети казнена пријава надлежном државном одвјетништву.

Преузето са Индеx.хр


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.