Марко Видојковић: ВУЧИЋЕВИМ ЗАКОНОМ ПРОТИВ МАФИЈЕ

Бука је ексклузивно дошла у посед „Вучићевог закона“ за одлучну борбу против организованог криминала, који ће ускоро бити усвојен у Скупштини Србије. Преносимо га у целости

Marko Vidojković / 21. октобар 2020

 

Члан 1: Ко гају вутру, а нема везе са врхом власти , да иде у затвор доживотно.

Члан 2: Ко ваља вутру, а нема везе са врхом власти, да иде у затвор доживотно.

Члан 3: Ко се усуди да мимо врха власти шверцује бело, да му се одруби глава и одузме бело, мимо записника.

Члан 4: Ко се усуди да мимо врха власти ваља бело, да му се одсеку руке, одруби глава и одузме бело, мимо записника.

Члан 5: Ко у кућној режији прави таблете екстазија мимо врха власти, да му се спали кућа и убије најстарији син.

Члан 6: Ко у кућној режији прави таблете екстазија са ликом председника Вучића мимо врха власти, да му се спали кућа са свим укућанима, а њему глава да се одруби и окачи на огласну таблу у Скупштини месно надлежне општине.

Члан 7: Ко покуша да „прљавим новцем“ подигне стамбени, пословни или стамбено / пословни објекат мимо врха власти, да се зазида у темеље објекта, а објекат да му се одузме и на лицитацији прода неком ко је близак врху власти.

Члан 8: Ко покуша да „пљавим новцем“ који не припада врху власти, купи стамбену јединицу или пословни простор у оквиру објекта које је градио инвеститор близак врху власти, да му се одузму паре, а руке одсеку.

Члан 9: Ко покуша да „прљавим новцем“ који не припада врху власти, купи стамбену јединицу или пословни простор у оквиру објекта које је градио инвеститор мимо врха власти, да му се одузму паре, а он да се узида у темеље објекта, поред инвеститора.

Члан 10: Ко самоиницијативно постављањем бомбе под кола, пуцњем из пиштоља у главу или на други начин лиши живота члана организоване криминалне групе која није блиска врху власти, да се казни усменим укором и да му се узме 25 посто од сваке зараде коју направи у наредних 50 година.

Члан 11: Ко каже нешто против председника Србије, сматраће се мафијашким плаћеником, да иде у затор доживотно.

Члан 12: Ко указује на криминал у врху власти, сматраће се чланом организоване криминалне групе која није блиска врху власти, да му се одсеку језик и обе руке до лаката и иде у затвор доживотно.

лан 13: Ко покуша да шверцује оружје међународним терористичким организацијама мимо врха власти, да се стреља, а посао да преузме незванично овлашћено лице блиско врху власти.

Члан 14: Ко узме мито, а близак је врху власти и пропусти да преда предвиђени проценат од тог прихода, да се ухапси, изложи јавној порузи као светли пример борбе против организованог криминала у нашим редовима и осуди на десет година затвора.

Члан 15: Ко узме мито, а није близак врху власти, да иде у затвор доживотно.

Члан 16: Ко је члан десничарске милитантне групе која није блиска врху власти, да се казни усменим укором и пребаци у десничарску милитантну групу која је блиска врху власти.

Члан 17: Ко изазове кривично дело изазивања националне, верске, расне и друге нетрпељивости, а није близак врху власти, да се казни кривичним поступком који ће бити обустављен због застарелости.

Члан 18: Ко прети новинару или другој јавној личности која блати врх власти, а није близак врху власти, да се казни усменим прекором.

Члан 19: Ко пребије новинара или другу јавну личност која блати врх власти, а није близак врху власти, да се казни кривичним поступком који ће бити обустављен због застарелости.

Члан 20: Ко убије новинара или другу јавну личност која блати врх власти, а није близак врху власти, да се осуди на казну затвора од 8 година, после годину дана да се пусти на кућне викенде, а после две године да му се жалба заснована на смањеној урачунљивости, усвоји, пресуда преиначи у условну казну затвора, а време проведено у затвору новчано надокнади.

Члан 21: Писање против врха власти по друштвеним мрежама фејсбук, твитер, инстагам, тик ток и др. сматраће се покушајем убиства, а извршилац ће бити проглашен припадником организоване криминалне групе која није блиска врху власти и избатинан на градском тргу, до смрти.

Члан 22: У понедељак, 16. новембра, 2020,  више неће бити ниједног државног функционера који није близак врху власти, стога се истог дана члан 15 овог закона брише.

Члан 23: Свако дело које није обухваћено овим Законом, а може да се оцени као мафијашко деловање и рад за организовану криминалну групу која није блиска врху власти, да се казни смрћу, а исто дело и адекватна казна да се дефинишу и унесу у измене и допуне овог закона, на првом скупштинском заседању по извршењу дела.

 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.