Марко Видојковић: Вешала

Како год нас режим провоцирао и на најјадније начине покушавао да разбије јединство побуњених грађана, нико од нас неће престати да шета. Шта год режимске телевизије и таблоиди кењали о протестантима и опозицији, ми се на то не пецамо.

Marko Vidojković / 06. фебруар 2019

 

Да се разумемо, ко хоће да беси, коље, баца бомбе и на сличан начин се обрачуна с неким, тај то неће да најављује на фејсбуку. Сетите се како је прошао свако ко је, доведен до ивице живаца терором Вучићевог режима, дозволио себи да на друштвеним мрежама призива преки суд над виђенијим члановима тог злочиначког клана. Углавном су такви „изгредници“ завршавали на информативним разговорима, где би рекли: „Испиздео сам, гле шта нам раде, па сам можда мало претерао док сам пијан твитовао.“ После би били пуштани на слободу, јер је међу њима број самохраних мајки и ненаоружаних незапослених очајника био доминантан, са изузетком Милорада Николића из Црвенке, који је умро у лудници, због СМС-а у ком је критиковао Александра Вучића.

Размислите мало, да хоћете заиста некога да уцмекате, да ли бисте то објавили на друштвеној мрежи? Не рачунајући самоубиство. Да ли кримоси из зараћених нарко кланова, који се кокају на недељној бази свуда унаоколо, претходно на фејсбуку објаве: „Нек се чува она пичка ћелава, чекам га из заседе у паркићу, има да га избушим као ементалер!“ или „Оно говно што ми дугује лову нека двапут погледа под своја кола и опет неће видети експлозив који ћу му тамо поставити да одлети у ваздух на семафору.“ Или, замислите рецимо Гаврила Принципа, како на свом инстаграм налогу, 1914, објављује стори у ком пише: „Фердинанде, смрадино, Сарајево ће бити последњи град у ком ћеш дисати –  #младабосна.“

Не. Ко хоће да уцмека, тај се тиме неће хвалисати, већ ће уцмекати. Хистеричне претеће објаве на друштвеним мрежама каче очајници, којима је злочиначки режим Александра Вучића отео све, осим могућности да му се на кратко освете путем јавне објаве у којој маштају како ће му сина обесити о бандеру. Сина, чији су отац и стриц власници свачијег живота у Србији, сина, чијег оца и стрица чувају комбиноване специјалне јединице полиције, параполиције, кобри и криминалаца. Сина, који помоћу пајтоса из мафије, господари севером Косова и трибином на Светском првенству, окружен осуђеницима за најтежа дела, којима затворске казне никако да отпочну. Сина, који је попут свог оца, а за разлику од вас, апсолутно недодирљив.

Велико је питање да ли лик који је претио Данилу Вучићу уопште постоји, јер све што објави најпаметнији доктор Србије Небојша Стефановић треба узети са резервом, тачније, велика је могућност да лаже. У паници због протеста, режим се све више дави у сопственим говнима: пошто у овом тренутку оно што би најрадије урадили (све нас похапсили и побили) још увек не могу, дијапазон њихових кретенских покушаја да умире побуњену куку и мотику зрео је за шаљиви зборник политичких аутоголова.

Прво су кењали како опозиција зове на линч, силовање и насиље. Број протестаната се повећао. Онда су лагали како на улицама има једва хиљаду људи. Број протестаната, а и градова у којима се протестује, се повећао. Онда су избацили дебилни спот у коме Ђилас и Јеремић иду код српског тајкуна број један (Андреја Вучића, јел тако?) по лову за протесте. Очекује се да се, захваљујући овом аудио визуелном остварењу број побуњених дуплира. Брнабићка је пар дана раније изговорила како јој није јасно зашто се људи буне, пошто живимо добро како никад нисамо. И ова будалаштина ће отерати још више испизделих на улице. 

Александар Вучић припремио је акцију која ће га додатно укантати –  турнеју по градовима Србије током које ће, праћен камерама својих верних медијских паса, лагати плаћеним и на силу доведеним сендвичарима како се у Србији супер живи. Он можда може да дође једном у један град, али у том истом граду ће се сваког петка и суботе скупљати све више оних којима је доста Вучића. Сваки елемент Вучићеве „технологије владања“, од непрекидног лагања по узурпираним медијима, преко претњи и застрашивања бирача, опозиције, новинара, па и споствених чланова, најквалитетније је гориво за протесте и, на концу, његов одлазак са власти.

Једино што им је преостало, јесте да ангажују паравојне формације одане Андреју Вучићу - плаћене кримосе, фашисте, и дилере, са задатком да се физички сукобе са демонстрантима, не би ли после тога на сцену ступила Стефановићева полиција, да заведе ред и мир, а са крајњим циљем да се уведе забрана јавних окупљања и укине слобода изражавања на интернету. Ако је најбољи студент у историји Правног ишта научио из историје, требало би да зна да ће га то у најмању руку коштати фотеље. Све ово силовање спиновањем, лажним вестима, претњама и оптужбама без суда, којима нас режим и режимски медији решетају, представљају објаву рата грађанима који протестују. Сад, кад представљамо праву опасност за режим, морамо бити спремни на све, али и уверени да рат који нам је наметнут они неће добити.

И за крај, јебена вешала. Да ли их је носио двојник младог напредњака, или су их, према сумњивом извештају МУП, носила лица из Раковице, која уместо имена и презимена поседују само иницијале, или се на крају заиста испоставило како је организатор преформанса са вешалима био одметнути дверјанин Срђан Ного, који је у једној јутјуб емисији већ претио вешалима сваком ко изда Косово. На импровизованим вешалима која су украшавала протестну шетњу нико није висио. Ного воли вешала, а ја рецимо волим затворске казне и друштвено користан рад. Но, у томе је лепота ових протеста: Ного са својом тежњом ка бешењу не представља никог од нас, већ самога себе. Марксисти који се деру „Вучић, Ђилас, иста говна“, представљају сами себе. И тако редом.

Како год нас режим провоцирао и на најјадније начине покушавао да разбије јединство побуњених грађана, нико од нас неће престати да шета. Шта год режимске телевизије и таблоиди кењали о протестантима и опозицији, ми се на то не пецамо. Ми нисмо на улици због Савеза за Србију, нити због Покрета слободних грађана, нисмо чак ни због подршке професора и уметника, а камоли због „левог блока“ и лудака са вешалима. Ми смо ту само с једним циљем – да прекинемо Вучићев смртоносни поход на нас и нашу земљу.

Ништа нас неће зауставити.
 

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.