Марић опет шокирао: "Љубавница је лијепа реч, то је љубав! Супруга је само ОСОБЉЕ У КУЋИ"

Психијатар Јован Марић својим проблематичним изјавама годинама шокира, а ставови иза којих стоји су пуни непоштовања и нетолеранције, а последњи, на Дан заљубљених, професор је дао преднос љубавници, умјесто супруги.

BUKA portal / 14. фебруар 2020

printscreen

"Данас је дан заљубљених, није дан љубави", почео је професор своје излагање. 

alt"Кад сам рекао једној судији ријеч "љубавница", она ме изгрдила: "Немојте, професоре, па то је ружна ријеч". Ма, како ружна ријеч, то је дивна ријеч! Креће од "љубави"! Имати љубавницу, значи то је љубав у питању! То је коријен те ријечи. А онда иде интимна пријатељица, па швалерка... а жена је партнерка стална, мајка дјеце", шокирао је поново Марић

"Онда је жена код особље у кући", додала је водитељица.

Међутим, ти је професор није зауставио, па је поново жене, односно супруге окривио што су мушкарци немарни.  

"Гледајте, прије смо изводили за 8. март жене на вечере, игранке. И данас мушкарци то раде, али се напију од муке, док за 14. фебруар изађу на иста мјеста али са млађим љубавницама", наставио је да изненађује професор. 

"Ви сте опасни женомрзац", одговорили су му у студију.

"Давно сам схватио, прихватите ово правило. Мушкарцима у годинама треба причи са поштовањем, женама у годинама треба прићи с тактом, то је јако важно и мудро", рекао је Марић у Јутарњем. 

"Јесам ли ја овде позван да коментаришем о сениорима, да ли се сениори заљубљују или да коментаришем усамљеност као озбиљну болест. Озбиљан је то болест бити усамљен. Бити сам, то знају креативни људи, који да би писали морају да буду сами. Бити усамљен и сам су два различита појма. Стари људи остају сами и ону су усамљени, али се и они заљубљују ", почео је психолог Марић.

 

Слободна Босна


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.