Лондон има рјешење за загађење ваздуха: Погледајте о чему је ријеч

Свијет се коначно буди пред непосредним пријетњама које представљају климатске промјене. Једна од тренутно највећих пријетњи јесте загађење ваздуха. Али шта радимо по том питању и, још важније, шта можемо урадити?

S. Velaga / 20. јануар 2020

printscreen (Secret London)

Одговор на поменута питања, један град чини се даје свакодневно. Лондон тежи ка томе да смањи загађење на крајњи минимум. Од ресторана који теже ка нултом отпаду, соларних панела па све до нових одрживих метода. Овај град жели побиједити у борби за здраво животно окружење. И чини се да му то веома добро иде. 

Најновији у низу еколошких подухвата јесте дрвеће које апсорбује 275 пута више загађења него природно дрвеће. Информације су то портала Сецрет Лондон, а наводи се како тренутно у Лондону постоје таква три. Ријеч је о маховини која упија штетне материје. 

Осим тога, ова стабла имају своје системе за наводњавање и за прикупљање података из околине која се касније могу користити за борбу против загађења.

фото: @ансонмацкаy

Обзиром на то да појединачно свако стабло апсорбује 275 пута више штетних твари него природно, јасно је зашто се овај подухват чини веома ефикасним средством против загађења ваздуха. 

Осим тога, маховина може да упије и велику количину влаге и да хлади ваздух, наводи се на наведеном порталу. 

Да ово рјешење није тек далека и недостижна фикција за наше поднебље, свједочи и чињеница да се оваква врста маховине може поставити и у нашим ентеријерима.

Наиме, на страници Греенwорлд могуће је сазнати више о зидовима од Мосцхито маховине, који, како се даље наводи пречишћавају ваздух у ентеријерима. Обзиром на то да је већина пословних простора изложена дјеловању центалних система гријања или хлађења и струјања ваздуха, ова идеја је веома корисна за све оне који би своје радно окружење могли учинити здравијим.
 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.