Купили сте намјештај у ИКЕА-и? Сад ћете им га моћи продати назад

НАЈВЕЋА свјетска компанија која се бави намјештајем, шведска ИКЕА, најавила је занимљиву иницијативу.

BUKA portal / 14. октобар 2020

Како јавља Реутерс, људи који су се из било којег разлога заситили ИКЕА-иних ормара, столова и осталог намјештаја моћи ће га продати самој ИКЕА-и.

Програм "Буy Бацк" је најављен јучер, а у ИКЕА-и кажу да се ради о иницијативи којој је циљ допринијети томе да компанија постане "потпуно циркуларни, климатски позитиван бизнис до 2030. године".

Намјештај неће куповати за новац него за ваучере

Додуше, рабљени намјештај купљен у ИКЕА-и тај шведски ланац малопродаје намјештаја неће куповати за новац, него за ваучере који ће се моћи искористити у ИКЕА-иним трговинама, а њихова вриједност овисит ће о стању рабљеног намјештаја.

Тако ће ИКЕА-ини купци за намјештај који је "као нов", без икаквих огреботина, моћи добити ваучере у вриједности 50% изворне цијене. За намјештај у "врло добром" стању ваучери ће бити у вриједности 40% изворне цијене, а за "добро кориштен" намјештај који има мање огреботине ваучер ће бити у вриједности 30% цијене која је изворно плаћена за њега.

Иницијативу ће ИКЕА промовирати кампањом која почиње 24. студенога и завршава 3. просинца, али акција ће трајати и након тога.

Засад се зна да ће рабљени намјештај за који купци желе добити ваучере морати бити предан ИКЕА-и потпуно састављен.

Ваучери неће имати рок трајања

Најављено је да ваучери неће имати рок трајања јер ИКЕА желе потакнути своје муштерије да купују намјештај тек онда кад им затреба.

"ИКЕА се нада да ћемо овом иницијативом помоћи својим купцима да заузму став против претјераног трошења на Црни петак (Блацк Фридаy, дан на који се нуде големи попусти у трговинама, оп.а.), али и у годинама које долазе", поручили су из шведске компаније.

Сав рабљени намјештај који ИКЕА неће моћи поново продати бит ће рециклиран или дониран у хуманитарне сврхе, најавили су.

Индеx.хр


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.