Кривична пријава против Александра Джомбића, Зорана Тегелтије и Снежане Вујнић!

“СДС је поднио кривичне пријаве против Александра Джомбића, некадашњег премијера РС и бившег предсједника Кредитног одбора ИРБ-а, Зорана Тегелтије, министра финансија у Влади РС и члана Кредитног одбора ИРБ-а и Снежане Вујнић, директора ИРБ-а РС , потврдио је Зоран Латиновић, члан Главног одбора СДС-а.

ATV / 16. март 2018

 Кривична пријава поднесена је Републичком јавном тужилаштву РС и Агенцији за истраге и заштиту СИПА.

У пријави је наведено да постоји сумња да су Джомбић, Тегелтија и Вујнић као службена лица искориштавајући свој службени положај  и по претходном договору у намјери да ИРБ РС и привредном друштву “Алумина” Зворник проузрокује штету, а привредном друштву “Енерголинија” Зворник односно литванским држављанима противправну имовинску корист у износу од 19 милиона и 400 хиљада КМ свјесно кршечи одредбе Закона о Инвестиционо- развојној банци РС, као и правила и процедуре које се тичу одобрења кредита и њихових обезбјеђења, знајући да је предузеће “Енерголинија” несолвентно и презадужено, а тиме, наведено је, није кредитно способно да враћа кредит.

krivicna prijava

У тексту пријаве се наводи и да је непосредно раније одлуком Кредитног одбора 16.11.2011. године одбијен захтјев предузећа “Енерголинија” за добијање кредита коју одлуку је потписао предсједник Кредитног одбора Миленко Павловић, баш због кредитне неспособности тог предузећа. Лица наведена у пријави су, стоји даље у текству, дана 16.02.2012. године донијели одлуку о одобравању наведеног кредита и ту одлуку је потписао Александар Джомбић. Даље се наводи у тексту пријаве, да је Снежана Вујнић потписала уговор о спорном кредиту и исти кредит у цијелом износу налогом у једном дану директор из ИРБ-а РС исплатила на рачун “Енерголиније”.

krivicna2

У тексту кривичне пријаве стоји да су та средства путем више ништавних и фиктивних уговора  пребачена у Литванију без било каквог основа, а нису искориштена за реконструкцију постојећих котлова што је била уговорена обавеза. Таквим радњама, наводи се даље у кривичној пријави СДС-а, проузрокована је штета ИРБ-у РС и  предузећу “Алумина” као јемцу за кредит у укупном износу од 19 милиона и 400 хиљада КМ.

(АТВ)


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.