Канада прима више од милион нових досељеника у сљедеће три године

Желите да живите и радите у Канади? Ваш сан би могао постати реалност сада када је влада Канаде објавила свој план да прими више од миллион имиграната у наредне три године.

M.P. / 07. децембар 2018

Foto: Vesna Alimpić

У  годишњем извјештају Парламенту о имиграцији, канадски министар за имиграцију Ахмед Хуссен открио је планове да приме чак 1,080,000 нових досељеника са трајним боравиштем, у периоду од 2019. до 2021. године, са планираним максимум за 2021. годину од 370,000 имиграната.
То је за 84,000 више људи него у 2017. години, када је њих 286,000 добило трајно боравиште.

Хуссен, који је у Канаду дошао као избјеглица из Сомалије, казао је том приликом: “Имигранти и њихови потомци дали су немјерљив допринос Канади, а за наш будући успјех је важно да они и даље буду добро прихваћени и интегрисани у друштво.”

 

Према Извјештају, једно од пет људи који живе у Канади рођени су изван ове државе, док је више од 6 милиона нових имигранати доселило од 1990. године.

Имиграција је од пресудне важности за јачање канадске економије. Имигранти су у просјеку млади људи, што може помоћи у рјешавању проблема старења становништва. 

У Извјештају се наводи да ће до 2036. године однос радник-пензионер бити 2:1, у поређењу са 4.2:1 у 2012. години.

Пола имиграната у 2021. години биће примљени у оквиру Економског програма – за дефицитарна занимања на тржишту рада.

“Са становништвом које стари И ниским наталитетом, имиграција има важну улогу у осигуравању да становништво и радна снага у Канади наставе да расту.


“Растући нивои имиграција, нарочито у економској класи ће нам помоћи да одржимо своју радну снагу, подржимо економски раст и подстакнемо иновације.”

У Извјештају о глобалној конкурентности за 2018. годину Свјетског економског форума, Канада се налази на 12. мјесту, са максималним бројем бодова за макроекономску стабилност, а на самом је врху и када је у питању разноврсна радна снага.

 

Извор: Wорлд Ецономиц Форум


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.