Испред Дома Народне скупштине Србије данас протест „Сви као један -Један од пет милиона“

У Београду ће данас у 15 часова испред Дома Народне скупштине почети протест против актулене власти „Сви као један – Један од пет милиона“.

Danas.rs / 13. април 2019

Лидери Савеза за Србију апеловали су на грађане да мирно изразе своје незадовољство према „режиму“ Српске напредне странке.

Фото: Пожешка улица на Бановом брду

Према најавама из Савеза, грађанима ће на протесту бити прочитани захтеви опозиције и незадовољних грађана и са бине постављене испред Народне скупштине обратиће им се лидери опозиције и јавне личности.

Како јављају грађани, на улицама Београда појачана је присутност полиције.

Испред зграде Скупштине траје монтирање бине, са које би требало да се обрате говорници на протесту, међу којима ће бити и нестранацке личности, а у плану је, како се сазнаје, и протесна шетња, преноси Н1.

Први протест против актуелне власти одржан је крајем новембра у Крушевцу због напада на лидера Левице Србије Борка Стефановића и активиста Левице, после чега је следећи протест одржан 8. децембра у Београду где се од тада одржава сваке суботе.

Фото: Бета/Емил Вас

Протести су се проширили и на друге градове и општине широм Србије и одржавају се под слоганом „Један од пет милиона“ који је настао због изјаве председника Србије Алексадра Вучића дате на почетку протеста да неће испунити ни један захтев макар их на улице изашло и пет милиона.

Међу захтевима су ослобађање медија, фер и поштени избори, оставке државног врха и откривање починиоца и налогодаваца убиства председника иницијативе СДП Оливера Ивановића.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.