Ибрахимовић: Ви нисте Златан, не изазивајте вирус

Фудбалска звијезда Златан Ибрахимовић стао је на страну кампање која промовише поштивање правила социјалне дистанце и ношење маски, јавља француска новинска агенција АФП, преноси СТА.

BUKA portal / 29. октобар 2020

Објаснио је то у четвртак у видеу који је објавила регија Ломбардија. Такође је неколико ријечи упутио скептицима новог коронавируса.

Швеђанин је у видеу рекао да људи не би требали изазивати вирус. Бивши нападач шведске репрезентације, који тренутно игра за АЦ Милан у регији Ломбардија, прије неколико седмица био је позитиван на цовид-19, али се опоравио и поново игра у првенству у којем је најбољи стријелац.

- Вирус ме изазвао и побиједио сам га - објаснио је на италијанском, савјетујући оне који сумњају у опасност коју представља нови коронавирус.

- Али ти ниси Златан. Не изазивајте вирус. Користите главу, слиједите правила. Социјана дистанца и маске, увијек. Побиједит ћемо - додао је.

Видео, снимљен на тераси с погледом на Милан, завршава се Ибрахимовићем који ставља маску.

Предсједник Ломбардије Аттилио Фонтана рекао је да је добио идеју да у пројект укључи Швеђанина ноћ након дербија два миланска клуба, у којем је 39-годишњак постигао оба поготка у побједи свог тима од 2:1.

Попут европских сусједа, Италија је једна од земаља која је најтеже погођена пандемијом, а број позитивних људи и смртних случајева нагло је порастао посљедњих седмица.


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.