"ХРАБРА" НАЈАВА ИЗ ЊЕМАЧКЕ: Ускоро потпуна забрана бензинаца и дизелаша, али ни то није све…

Премијер њемачке савезне државе Баварске Маркус Сöдер мисли да би забрана нових регистрација за дизелске и бензинске моторе од 2035. била добра идеја.

BUKA portal / 29. септембар 2020

Његов страначки шеф Дирк Месснер изразио је слично мишљење као Маркус Сöдер и, такођер, позвао на забрану аутомобила с моторима с унутрашњим сагоријевањем од 2035. „Калифорнија је показала пут“, рекао је Месснер. Подсјетимо, америчка савезна држава донијела је одлуку о забрани продаје нових бензинаца и дизелаша 2035. године.

Током пријелазног раздобља и с обзиром на кризу због короне, премијер Баварске обновио је свој позив за бонус за куповину аутомобила с најмодернијим моторима с унутрашњим сагоријевањем. Систем потицаја, бонус за рециклирање или бон за замјену могли би се користити још неколико година при куповини још модернијег аутомобила.

Замјеник зелене парламентарне групе Оливер Крисцхер на потез баварског премијера рекао је:
 
– Поздрављамо потез Маркуса Сöдера. Надајмо се да ово није само један од његових потеза ради скупљања политичких бодова, јер је апсурдно позивати на крај мотора с унутрашњим сагоријевањем и истодобно захтијевати премије за откуп нових.

Организација за заштиту околиша "Греенпеаце" изразила је слично мишљење.

Без обзира на све, забрана продаје дизелаша и бензинаца била би врло храбра одлука за покрајину у којој се производе Ауди и БМW.

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.