Хор Основне школе “Мирослав Антић” из Бистрице извео хитове групе “Qуеен”

Да се љубав према рокенрол звуку гаји од малих ногу доказали су ученици Основне школе “Мирослав Антић” из Бистрице код Бањалуке који су поводом манифестације “Дан ученичких постигнућа” извели нумере бенда “Qуеен” попут "Wе wилл роцк yоу”

Zoran Matić / 09. јун 2019

Ученици ове мале приградске школе су заједно са својим наставником музичке културе, Стефаном Никићом спремили ове двије нумере и на тај начин изашли из оквира пјесама које се обично изводе на оваквим манифестацијама, а које су углавном традиционалног или духовног карактера. “Тежња ми је увијек била да са својим ученицима урадим нешто другачије на школским приредбама, а савршена прилика за тако нешто је завршна школска манифестација Дан ученичких постигнућа, која својим концептом допушта слободнију селекцију музичког програма, а рокенрол свакако то и јесте”, рекао је Стефан Никић наставник Музичке културе.

Овај умјетник и педагог додаје да је на идеју да са својим ученицима обради нумеру групе “Qуеен” дошао тако што је протекле четири године успјешно радио са веома талентованом ученицом Миланом Срдић.

“За крај њеног школовања жељели смо да изведемо нешто посебно, а музика групе “Qуеен” и безвременски вокал Фредија Меркјурија то свакако јесу. Милана и остали ученици из шклоског хора су овај задатак са задовољством прихватили, што је резултирало на крају успјешним наступом у нашој школи. Ја сам пресрећан и поносан, а надам се да су и они”, нагласио је наставник Никић.

У наставку послушајте талентоване ученике и извођење пјесама “Wе аре тхе цхампионс” и “Wе wилл роцк yоу”.

 

Преузето са портала Ехо

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.