Харадинају засметала пјесма из Бањалуке. Прозива ЕУ: Они позивају на освету и инвазију Косова

Премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај прозвао је ЕУ због нереаговања на, како тврди, нове провокације Београда преко "свог сателита" РС.

BUKA portal / 11. јануар 2019

Како наводи, током обележавања Дана Републике Српске певане су песме којима је позивано на "освету и освајање Косова".

Харадинај је на свом профилу на Фејсбуку написао да Брисел врши притисак само када су у питању легитимне одлуке приштинске владе као што су мере наметнутног стопостотно повећаног пореза на робу из Србије. 

"Док Европска унија користи све начине да изврши притисак на Косово да укине легитимну и законску меру увођења таксе, што користе све развијене земље, као што су Сједињене Државе, Француска, Канада, не оглашава се на сцене (у Бањалуци) у којима се позива на рат и геноцид", навео је Харадинај. 

Неуспехом ЕУ сматра то што Брисел не реагује на "дестабилизујуће акције Србије", које сада спроводи преко "својих сателита који се зове Република Српска". 

Србија, тврди Харадинај, активно одбија да се интегрише и прихвати европске вредности, док је у Бањалуци јуче одржан "провокативни марш усмерен на дестабилизацију целог Балкана". 

Тврди да је током обележавања Дана Републике Српске певана песма "Хероји Косова", која, како каже, "позива на освету и инвазију Косова", а све то, додаје, прате позиви против ЕУ. 

То га све, каже, подсећа на "режим" Слободана Милошевића и догађа се у присуству "Вучићеве пемијерке Ане Брнабић и министром одбране Александром Вулином".


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.