Гран-при представи „ПАЛЧИЦА“ Позоришта „Пас луталица“ из Санкт Петербурга

Награда за најбољу представу у цјелини додијељена је представи „ПАЛЧИЦА“ Позоришта „Пас луталица“ из Санкт Петербурга.

BUKA portal / 13. октобар 2019

 

Жири Осамнаестог међународног фестивала позоришта за дјецу БАЊА ЛУКА 2019 у саставу: Јовица Павић, редитељ, Београд, Србија, Селма Паризи, драматург и театролог, Загреб, Хрватска, и Божана Бијелић, глумац-луткар, Бања Лука, Република Српска, видио је у времену од 6. до 12. октобра 2019. године у конкуренцији за награде петнаест представа из десет држава (Италије, Словеније, Словачке, Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Македоније, Русије и Пољске), и на завршној сједници једногласно донио одлуке да се гран-при, награда за најбољу представу у цјелини додијели представи „ПАЛЧИЦА“ Позоришта „Пас луталица“ из Санкт Петербурга. Овој представи, односно композитору Сергеју Ушакову, припала је и награда за најбољу музику, а ансамблу исте представе за маестралну анимацију лутака Жири је додијелио специјалну награду.

 

Награда за најбољу режију припала је Тамари Кучиновић за представу „Замрзнуте пјесме“ Градског казалишта лутака Ријека.

Тамара Кучиновић добитница је и специјалне награде за комплетан ауторски рад на представама „Замрзнуте пјесме“ и „Бајка о изгубљеном времену“.

Награда за најбољу сценографију додијељена је Наталији Бурнос за представу „Каштанка“ Казалишта Вировитица и Казалишта лутака Задар, Хрватска.

Равноправне награде за глумачка остварења припале су: Викторији Палфи за улогу Васје у представи „Извини мама“ Дечјег позоришта из Суботице, Сари Лустиг за улогу Каштанке у представи „Каштанка“ Казалишта Вировитица и Казалишта лутака Задар, Ђузепеу Семерару за улогу Човјека у представи „Прича о човјеку и његовој сјенци“ Позоришта „Активни састојак“ из Италије, Тилену Кожамељу за улогу Костје у представи „Замрзнуте пјесме“ Градског казалишта лутака Ријека и Игору Видачковићу за улогу Петје у представи „Бајка о изгубљеном времену“ Позоришта лутака у Мостару.

Специјална награда за колективну игру и изузетне музичке домете припала је и глумачком ансамблу представе „Лијепа зелена птица“ Театра „Лалка“ из Варшаве.

Фестивал је затворен додјелом награда након које је на радост публике услиједила представа "Бранков урнебес" Позоришта "Пуж" из Београда.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.