Драшко и Јелена против нових мјера: Ово је нечувено! Систем се распада пред вирусом корона

Посланици ПДП-а Драшко Станивуковић и јелена Тривић реаговали су на нове мјере Владе РС.

BUKA / 26. октобар 2020

Народна посланица Јелена Тривић (ПДП) каже да су одлуке Републичког штаба о увођењу нових мјера, посебно затварања школа веома лоша и недопустива. Она је објаснила и да је систем за обоље од вируса корона у потпуном расулу.

"Ово је нечувено. Како ће се људи припремити да дјеца не иду у школу. Цовид систем апсолутно не функционише. Могла сам да пратим како иде процес добијања и недобијања резултата. Ово је потпуно непостојање система борбе против ковида. цијели овајк систем је заказао и по пет дана људи не добијају рјешење да су позитивни. Испред цовид болнице мијешају се пацијенти који су заражени са оним за које се сумња. Овдје су институције у потпуности заказале. Ја се заиста дивим здравственим радницима. али, морам да нагласим да они се овдје не боре само против вируса већ и система који је заказао", рекла је Тривић.

Народни посланик Драшко Станивуковић (ПДП) је рекао да је потпуно свјестан погоршане епидемиолошке слике и стања у РС. Он сматра да је кључно да се као посланици придржавају мјера које су прије прописане, али, и да се противи било каквом затварању или ограничавању рада пословних субјеката.

"То нема никакав ефекат, што је показала пракса. Противимо се и говору, а камоли увођењу полицијског часа. Судови су рекли да је полицијски час био увођен мимо законских оквира, а грађани који су били затворенни вуку трауме, док су неки пљачкали ову земљу. Сад се најављује нови полицијски час, а имамо посљедице од прије. У том периоду када је био полицијски час је растао број заражених и не постоји струка која каже да ће то нешто промјенити. Овако се само застрашују грађани", рекао је Станивуковић.

Он је упутио и поруку систему  у којој тражи да се мора почети радити системски, а не по наредби једног човјека.

"Овдје опет члан Предсједништва БиХ диригује читав процес из органа који није надлежан за територију РС. Сматрамо да је ограничавање рада угоститеља потпуно штетно и да неће доћи до побољшања епидемиолошке слике због тога. А тих два сата значи угоститељима. Наш приједлог је да се кажњавају они који крше мјере. Можемо пооштрити мјере, али да не дирамо и не урушавамо пословни амбијент. Здравље је приоритет, али не смијемо штетити економији", рекао је Станивуковић. 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.