Драган Бурсаћ: Јунаци, срећна вам сезона лова на мигранте!

Жупљанин најбоље зна како се треба спонтано самоорганизовати и извести симпатична мала линчовања. Јеби ти то, док дође полиција, народ својим шакама, пардон аргументима, може сваком уљезу од равница Бангладеша до мароканског Атласа показати свога Бога

Dragan Bursać / 18. фебруар 2019

Сјећате ли се Слађане Морић, конобарице из Бањалуке? Она је, морали сте то прочитати, нахранила промрзле мигранте на жељезничкој станици. Њих тридесет двоје. Жена видјела дјецу и људе који се тресу испод влажних ћебади и купила им кифле, хљеб и кроасане. Људски, хумано.

Није! 

Не кроасаном Слађо!

Дабоме да није ни људски, ни хумано. Наивна Слађана је попут француске собарице направила грешку свог живота, која је могла скупо коштати све нас у слободарској Бањалуци и Републици Српској. Јер, шта раде промрзли мигранти на жељезничкој и аутобуској станици? Кују планове како напасти поштено православно становништво Крајишке љепотице. И нису промрзли, грију их вреле цијеви калашњикова, усијане још доле између Тигриса и Дамаска. Само се не виде аутомати од оних ћебади. И да је Слађана мало боље отворила очи, видјела би како се тзв. мигранти крећу у правилној колона-формацији, тако да увијек један покрива другога. То им је у крв ушло. Слађо, намјесто кроасна и пецива, требала си се обратити полицији, још боље, требала си се организовати са колегицама по систему тројки и заробити тзв. мигранте. Јер ТО СУ БОРЦИ ИСИЛА!

Наравски, вама се чини да је ово мало препараноична прича, по којој је сваки мигрант темпирана ходајућа бомба, која шта ради, жели напакостити нашем малом комаду раја. Но, има стручнијих, образованијих и искуснијих људи од моје маленкости, који тачно знају шта и како треба радити када угледате мигранте испред себе.

Балван експерт

Декан Факултета за безбједност и заштиту из Бањалуке, Слободан Жупљанин, тако савјетује становништву најизложенијих општина и градова да се превентивно самоорганизује и предузме мјере самобезбједности и самозаштите након првих разбојништава и крађа које су починили мигранти на територији Републике Српске.

Ех сад, знам ја нас, јебо ти нас, увијек ће бити сорошеваца и издајника који кажу, па што се народ није самоорганизовао након првих пљачки и разбојништава још тамо '92  у истој тој Бањалуци, али то је друго, стоко издајничка! То је била патриотска пљачка несрба, која је прерасла у патриотску пљачку преживјелих Срба гологузана, а који су имали некакве дионице у државним предузећима. То је стварно друго. То је пљачка коју требамо испоштовати и подржати на сваким изборима, а то ревносно и чинимо, ево већ тридесет година. На концу, пљачка у којој добровољно дајемо своја средства пљачкашу и није пљачка.

Идемо даље. Има ту друга врста самоорганизовања становништва. А, ово за самоорганизовање становиштва,већинско српског, добро је позната ствар која функционише тако како функционише још од плитвичке «балван револуције». Злобници би рекли, ко о чему Срби о барикадама и самоорагнизовању, али шта да се ради, кад их то тако добро иде. На концу, не треба сметнути са памети чињеницу да је господин декан Жупљанин Слободан иначе био оптужен с Бошком Пеулићем, Александром Петровићем, Манојлом Тепићем, Јанком Тривићем и Недјељком Ђекановићем да је од јуна 1992. до средине 1994. учествовао у прогону хрватског и бошњачког становништва, убиствима, депортацијама, затварању, мучењу, силовању и тјерању на принудне радове.

Суд БиХ је одредио јемство декану Слободану Жупљанину, оптуженом за ратни злочин почињен у Котор-Вароши, у вриједности од око 480.000 марака.

Показивање њиховог Бога

Браћо мила, ријеч је о првокласном експерту. Тек сад је јасно зашто га је Додиков режим ставио на чело муријашког, пардон Факултета за безбједност и заштиту. Овај зна и теорију и праксу, са акцентом на теорији. И кад он каже младцу пуном тестостерона на Катедри за легитимисање, привођење и малтретирање како треба са другим и другачијим, он то говори из душе&тела. Жупљанин најбоље зна како се треба спонтано самоорганизовати и извести симпатична мала линчовања. Јеби ти то, док дође полиција, народ својим шакама, пардон аргументима, може сваком уљезу од равница Бангладеша до мароканског Атласа показати свога Бога. Пардон, њиховог Бога.


Добро, некоме ће се Жупљанин учинити и као портпарол Ку Клуx Клана, али зар није то сва срећа у данашњем свијету у којем луди Трамп зидом полути и здрав разум и УСА од Мексика? Зар није Жупљанин хипермодеран у свјетлу Орбанове Мађараске, гдје родитељи са дјецом, након редовних активности, шта год то значило, онако из хобија, себи за душу у подножју жилет-жица лове јадне људе, који бјеже од зла?

И да будемо посве јасни, примијетићете, тачно ћете примијетити у домаћим медијима под окриљем десне националистичке руке, како «зли мигранти, шта раде, пакосте добром мирном домаћину». Исто тако, она добра душа Слађана са почетка приче или је изигнорисана баш у тим медијима или је представљена као наивно биће које не зна шта ради. Чак су је неки и правдали, кажу провела је дио свог живота у избјеглиштву, па јој је прорадила емпатија. Не! Сладја је човјек, али бити човјек и помоћи другом људском бићу у невољи, једнако је издаништву у овом наопаком свијету.

Па се у ери свеопште ксенофобије и долазаћег прољећа, напутак декана Жупљанина чини као врло вјероватна ствар. Јер, ако несрећнике ни Хрватска, ни Мађараска, ни Румунија, ни Србија неће третирати као људска бића, очекујте колико овај мјесец нове контингенте живог људског меса са Блиског и Средњег истока, које ће се залудно возикати од Сарајева ка Бихаћу.

Са том разликом што је и један декан, колико год опскуран факултет био, дао зелено свјетло линчну и погрому и за цивилно становништво, које ће употпунити срамоту бијелог човјека.

Ријеч је изговорена, сад се чека откључавање складишта са хладним и мање хладним оружјем и хајке могу почети. Срећна вам сезона лова на мигранте!
 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.