Доналд Трумп губи државу Миссоури због - Босанаца?!

Мирхада Јашаревић била је дијете када је њена породица избјегла из Босне деведесетих. Ове је године постала држављанка САД-а, тако да ће први пут гласати за предсједника Америке.

The Guardian / 05. септембар 2016

Мирхада Јашаревић била је дијете када је њена породица избјегла из Босне деведесетих. Ове је године постала држављанка САД-а, тако да ће моћи гласати за предсједника Америке.

"Мислим да су ово једни од најважнијих избора икада. Ја сам дошла у САД као и ове избјеглице из Сирије. На исти начин. Нисам никад жељела икога да повриједим, само смо жељели шансу за животом. И дата нам је та шанса. Управо то чини Америку великом и мислим да Доналд Трумп то не разумије", каже Јашаравић за Гуардиан.

Босански Американци у Миссоурију ће на изборе изаћи у великом броју, а према посљедњим анкетама Хиллар Цлинтон и Доналд Трумп су изједначени у Миссоурију, па би глас Босанаца могао бити пресудан.

У Ст. Лоиусу живи велика бх. заједница, гдје живи између 50.000 и 70.000 људи из БиХ, које је Трумп одбио својом реториком против муслимана и имиграната, па се очекује да огромна већина свој глас дадне демократском кандидату.

"Знам да се много Босанаца регистровало за изборе и мислим да ће управо ти гласови донијети побједу за Цлинтонову", каже адвокат Недим Рамић.


Да ће бх. гласови из САД ићи на страну Цлинтонове, говори и податак да су чланови бх. заједнице у Миссоурију почетком ове године основали Босанско-америчи савез Миссоурија (БАПААМ), који је већ најавио да подржава Хиллар Цлинтом у предсједничкој утрци.

С друге стране, већина Срба у САД свој ће глас дати Трумпу, јер је управо Бил Цлинтон наредио НАТО бомбардовање Србије 1999. године.

 

Извор

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.