Дјеца и даље животно угрожена: Узрок смрти Талијана је угљен моноксид?

Данас би се требало дознати што је узроковало смрт талијанског туриста те отровало још пет људи. Пресс-конференција на којој ће бити објављене нове информације заказана је за 10 сати.

BUKA portal / 14. август 2019

 

 

Но, чини се како узрок нису шкољке те да би се могло радити о угљичном моноксиду који је исцурио из генератора бродског мотора, објавио је Дневник.хр.

 

Према најновијим информацијама, лијечници се још увијек боре за живот двоје дјеце у доби од 5 и 11 година те је њихово стање непромијењено. Како је јучер било објављено, њима су отказали сви витални ограни - срце, плућа и јетра.

 

Како би им помогли, с годишњег су одмора на посао враћени лијечници и медицинске сестре.

 

Инспекција је јучер прегледала хварски ресторан у којему су Талијани јели, а чини се како је тамо све у реду јер је исти отворен синоћ иза 21 сат. Власник ресторана за Нову ТВ синоћ је рекао како су инспекција и полиција утврдиле исправност њихове хране.  

 

"Цијели град чека налазе полиције и инспекције. Сви смо у мислима с ожалошћенима и дјецом која су хоспитализирана", рекао је власник ресторана.

 

Подсјетимо, 57-годишњи талијански менаджер Еугенио Винци јучер ујутро пронађен је мртав на броду код Хвара. Према писању талијанских медија, Винцију је нагло позлило у WЦ-у брода, након чега је пао и ударио главом о зид. Убрзо су и остали почели осјећати симптоме попут мучнине и вртоглавице.

 

Полиција је ујутро извијестила да је на броду пронађено тијело мушкарца и да је још пет особа хоспитализирано у сплитском КБЦ-у. Међу њима је и двоје дјеце.

 

Мушкарац је преминуо прије доласка хитне, док је двоје дјеце у тешком стању хитно превезено хеликоптером на Одјел педијатрије сплитске болнице. Хеликоптер се касније вратио по још три особе које су се осјећале лоше те их пребацио на Одјел заразне болести сплитске болнице.

 

Иако се испрва сумњало да су се туристи отровали храном, лијечници сумњају да је томе тако. Понављају да никад у својој каријери нису видјели тако тешко тровање храном, пише Индеx.хр.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.