Деветорке рођене у Мароку и мајка осјећају се добро

- Здравствено стање пет дјевојчица и четворице дјечака, који су под надзором љекара у Казабланки, сваким даном све је боље

BUKA portal / 02. јун 2021

 

Здравствено стање деветорки које је у Казабланки, у Мароку, родила Халима Циссе, поријеклом из Малија, сваким даном све је боље.

Бебе рођене путем царског реза прије отприлике мјесец и њихова мајка настоје се прилагодити новом животу.

Здравствено стање пет дјевојчица и четворице дјечака, који су под надзором љекара, медицинских сестара и његоватељица, у Казабланки, сваким даном све је боље.

Породица је дјечацима дала имена Мухамед, Бах, Омер и Ал-Хаји, а дјевојчицама Кадидyа, Фатуме, Хева, Едама и Уму.

О дјеци се брине укупно 20 медицинских сестара, десет у дневној и десет у ноћној смјени. На челу тима налази се медицинска сестра Сумеyyе ал-Аркуби.

Она је у разговору за Анадолу Агенцy (АА) говорила о бризи и здравственом стању беба.

Аркуби је истакла како љекар сваки дан посјећује дјецу.

”Након посјете, дјецу хранимо, мијењамо пелене, провјеравамо температуру и дајемо лијекове уколико је то препорука љекара“, појаснила је она.

Каже како је стање беба добро.

”Сваким даном све су боље. Добро је што су почели добивати на тежини“, рекла је Аркуби која је додала како и мајка свако јутро види своју дјецу и храни их млијеком.

Читав медицински тим посебну пажњу посвећује деветоркама и брине се о њима као да су им властита дјеца.

”Сваки дан смо с њима. Када им је здравствено стање добро, радујемо се као да су наша властита дјеца. И сама сам врло сретна што се бринем о њима. Поносна сам на успјех моје земље када је у питању рођење и брига о бебама“, казала је она.

Халима Циссе, из Малија, након претрага у Бамаку и показатеља да носи седморке, 30. марта превезена је у Мароко. Ова 25-годишњакиња је 4. маја, на изненађење и љекара, родила деветорке умјесто седморки, како су показивале претраге.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.