Данас пресуда за покушај убиства новинара Владимира Ковачевића из Бањалуке

Изрицање пресуде заказано је за 14 часова у Окружном суду у Бањалуци

Maja Isović Dobrijević / 12. јул 2019

Foto: BUKA

 

У Окружном суду у Бањалуци данас ће, у 14 часова, бити изречена пресуда Бањалучанину Марку Чолићу (32), оптуженом за покушај убиства Владимира Ковачевића (37), новинара РТВ БН и портала герила.инфо из Бањалуке.

Марко Чолић је оптужен да је, заједно са Недељком Дукићем (28) из Кнежева, а који је још у бјекству, Ковачевића брутално претукао 26. августа 2018. године, у бањалучком насељу Мејдан/Обилићево.

Татјана Нинковић, окружни јавни тужилац, износећи завршне ријечи у уторак, предложила је Судском вијећу да Чолића огласи кривим за покушај убиства.

„Неоспорано је доказано да је Чолић учинио ово кривично дјело убиства са покушајем. Љекар је утврдио да је оптужени добио тешке физичке повреде јер је задобио четири ударца у предјелу главе и три ударца у осталим дијеловима тијела“, рекла је тужитељица.

Одбрана оптуженог сматра да његова кривица није доказана.

Због великог интересовања медија за данашње изрицање пресуде, Клуб новинара Бањалука затражио је од Окружног суда у Бањалуци да се новинарима обезбиједе адекватни услови за рад, јер је у судници, током ранијих рочишта, био ограничен простор. Из Суда су одговорили да ће учинити све да новинарима изађу у сусрет.

Подсјетимо, мотиви напада на Ковачевића још нису расвијетљени, нити су позната имена налогодаваца.О томе се није ни расправљало на овом суђењу.

Суђење Чолићу почело је у фебруару ове године.

Подсјетимо да је новинар из Бањалуке Владимир Ковачевић 26. августа прошле године нападнут испред своје зграде у насељу Обилићево/Мејдан у вечерњим часовима у моменту када се враћао са посла.

Како је раније рекао Ковачевић, два непозната мушкарца са капуљачама на глави су му пришла из мрака и почели да га туку палицама на развлачење.

"Развукли су шипке и почели да ме ударају...Покушао сам да се браним, док су они ударали по глави и тијелу тим шипкама. Позивао сам упомоћ, они су ударали и онда су побјегли у аутомобил и одвезли се у непознатом правцу..., испричао је Ковачевић, наводећи да му је глава разбијена на два мјеста и да има повреде по уху, лицу и тијелу.

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.