Данас најављено измјештање миграната из кампа Вучјак у Бихаћу

Главне активности измјештања миграната из кампа Вучјак у Бихаћу ће данас бити проведене, најавио је премијер Унско-санског кантона Мустафа Ружнић.

BUKA portal / 10. децембар 2019

foto: BUKA

Мигранти ће у организацији Међународне организације за миграције бити превезени у касарну Ушивак. Тамо ће боравити до оспособљавања касарне у Блажују, гдје је планирано да презиме.

"Измјештање миграната из Вучјака ће трајати три дана и бит ће подијељено на предрадње, радње измјештања и радње које ће се десити касније. Ми смо задужени да оперативно припремимо предрадње. Договорено је то с министром сигурности Драганом Мектићем", казао је Ружнић на јучерашњој конференцији за медије.

У склопу прве фазе измјештања су припремљени сигурносни аспекти измјештања миграната, што значи осигурање хране и пријевоза, доктора и техничара, као и полицијских снага.

Мигранти ће, како је то најављено, привремено бити пребачени у касарну Ушивак.

"Будући да касарна Блажуј још није спремна за прихват миграната, ови људи ће из Вучјака ће бити пребачени у касарну Ушивак. Уколико не буду могли бити смјештени у Ушивак, постоји идеја да се један дио њих пребаци у Блажуј", најављено је.

Власти у Унско-санском кантону ће, уколико то буде потребно, затражити асистенцију приликом измјештања миграната према касарни Ушивак у Хаджићима.

 

Клиx


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.