БУКОВСКЕЕ објавио пјесму "МАХАЛА ЗНА" (ВИДЕО)

Времепловом до приче о несретној и забрањеној љубави. Први Виртуал Реалитy (ВР) музички видео спот урађен у БиХ

BUKA portal / 06. октобар 2020

 

У склопу пројекта "Виртуални музеј старих заната", за који је музику написао Емир Буковица, настала је пјесма "Махала зна".

Пјесма, објављена под именом Емировог соло музичког пројекта БУКОWСКЕЕ, је својеврсни времеплов и истинита прича о несретној и забрањеној љубави двоје младих људи различитих друштвених слојева.

"Радећи на музици за овај пројекат вршио сам и нека своја истраживања људи и догађаја тога периода од прије пар вијекова и налетио на ову истиниту и тужну љубавну башчаршијску причу готово хамлетовских размјера. Причу о несретној љубави унуке познатог сарајевског казанджије и сину једног бозаджије. Мислим да је ова тема апсолутно универзална и на жалост врло актуелна и за данашње вријеме подјела по свим друштвеним и социјалним шавовима", рекао је аутор пјесме Буковица.

"Махала зна" је снимљена у америчком студију "Дефинитион Медиа" на Флориди и у познатом сарајевском студију "Лонг Плаy".

Видео спот за ову пјесму, премијерно приказан на данашњој промоцији пројекта "Виртуални музеј старих заната", потписује екипа сарајевског ДИГИ.БА удружења.   

Треба нагласити да је поред видео спота у стандардном ХД формату први пут у Босни и Херцеговини урађен и Виртуал Реалитy (ВР) музички спот, тако да се на неки начин ради о пионирском кораку увођења ИТ технологије у музичку и видео продукцију у нашој држави..

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.