Будући министар тужио градоначелника Бањалуке

У тренуцима када се одлучивало да ће бх. парламентарац Војин Митровић бити СНСД-ов кандидат за новог министра промета и комуникација БиХ, он је подносио кривичну пријаву против страначког колеге и потпредсједника СНСД-а, уједно и градоначелника Бањалуке

Klix / 10. децембар 2019

printscreen

Војин Митровић, иначе власник бијељинске фирме "Октан промет", поднио је кривичну пријаву против градоначелника Бање Луке Игора Радојичића јер је одбио издати грађевинску дозволу Митровићу за градњу бензинске пумпе на земљишту Пољопривредне школе.

Тужбу је пред судом поднијела Митровићева компанија чији је формални власник његова супруга. Митровић је у имовинском картону навео да је његова лична имовина вриједна 4,1 милион марака.

Према сазнањима портала Српскаинфо, Тужилаштво је већ отворило предмет и започело одређене провјере те затражило и Радојичићево изјашњење.

Према наводима из пријаве Радојичић се оптужује за "злоупотребу службеног положаја и несавјестан рад у служби". Разлог је, како се наводи, одбијање Града Бање Луке да му изда грађевинску дозволу за градњу бензинске пумпе на атрактивној локацији у бањалучком насељу Лазарево.

Војин Митровић је, подсјетимо, један од актера афере "Два папка".


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.