Борис Миливојевић: Проблем је што ријалитији заглупљују генерације младих

Глумац Борис Миливојевић каже да се позориште сада пребацило у скупштину и околину, али да ако неко жели да мења ствари на боље, треба да крене од себе

Danas.rs / 26. јануар 2018

 Глумац Борис Миливојевић каже да смо доживели дебакл свести јер се ријалити програми емитују на националним програмима и имају предзнак главних информатора а таблоиди доминирају медијском сценом, пише "Данас".

 

Миливојевић је у интервјуу за "Данас" рекао да је проблем са ријалитијима и таблоидима јер имају огроман утицај на младе који за друго и не знају.

 

"Благо речено, катастрофа и заглупљивање генерација младих." На питање да ли мисли да би неке више инстанце требало тиме да се позабаве и коме одговара овакво друштво, Миливојевић каже:

 

"Манипулативна власт у интересу има да народ буде што необразованији и заокупљенији баналностима, како случајно не би увидео праву лику стварности, а инстанце којима треба нешто да се мења су тренутно на ниским позицијама, тј. нису у позицији да ишта мењају."

 

Он каже да свако треба да указује на проблем, у "каквим год новинама или ТВ" да су, али да је боље ћутати ако нема шта паметно да се каже. Миливојевић истиче да је важно говорити искрено своје мишљење, али да то може бити и опасно, као што је још опасније "половично износити ствари" јер је то најгори могући начин замајавања јавног мњења.

 

Миливојевић каже да људи све мање иду у позориште и да се оно сада пребацило у скупштину и околину, али да ако неко искрено жели да мења ствари на боље, може да то учини и без учлањивања у страну. "Лјуди треба да се мењају и да мењају, да схвате да је живот кратак и пролазан, да су та хушкања и наводне разлике међу људима сува глупост и замлаћивање ситним, преситним интересима", каже глумац за "Данас".

 

Миливојевић каже да не гледа ТВ програм јер не жели да "стиче погрешне закључке", док остали "гутају шта им се сервира".

 

"Лјуди би били сигурно срећнији да могу да погледају и нешто добро, позитивно, али не пружа им се ни могућност."


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.