Бивши борци РС-а у недјељу излазе на нове протесте

Из штаба незадовољних бораца РС-а потврдили су данас да ће нови протест бити одржан у Бањој Луци, 23. марта.

Agencije / 20. март 2014

 Представник овог штаба и предсједник Удружења ветерана РС-а Душко Вукотић понавља да су незадовољни јер њихови представници нису позвани на данашњи састанак предстваника борачких удружења с премијерком РС-а Жељком Цвијановић.

 

Бивши борци, окупљени у овом штабу, који су и раније организирали протесте у парку “Младен Стојановић” у Бањој Луци незадовољни су ставовима Владе РС-а о њиховим захтјевима, те наводе да ће ови протести бити усмјерени и против извршне ентитетске власти.

 

Увријеђени су, каже Вукотић, иако су се трудили да досад ниједном не изражавају политичке, већ легитимне ставове, који се односе на борачку проблематику.

 

Вукотић каже да ће на протестима, 23.марта, у Парку „Младен Стојановић“ у Бањој Луци „послати одређене поруке Влади РС-а и Жељки Цвијановић“.

 

Ентитетска премијерка је претходно данас, говорећи о захтјевима овог штаба незадовољних бивших бораца, рекла да неки нису реални, те да је било одређених политичких захтјева, међу којима је укидање имунитета свим политичарима, као и измјена Закона о правима бораца, али не и у којем дијелу.

 

Она је напоменула и да преговоре желе с легитимним представницима борачких категорија, односно да морају да знају с разговарају и ко тражи да делегира одређене захтјеве. 

 
 
 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.