Бесплатно здравствено осигурање за грађане Српске продужено до 30. априла

То се односи на све грађане, као и на оне који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање, а још увијек нису регулисали свој статус

BUKA portal / 24. март 2020

 

Фонд здравственог осигурања Републике Српске донио је одлуку да продужи финансирање здравствених услуга у јавним здравственим установама за све грађане, осигуране и неосигуране, до 30. априла ове године. То значи да су до тада сви грађани здравствено осигурани и не морају да долазе у пословнице Фонда да овјеравају здравствене књижице, саоштили су из ФЗО.

Дакле, како појашњавају, здравствене услуге које се обаве до 30. априла ове године финансира Фонд.

Подсјећамо да је првобитна одлука Фонда пратећи препоруке Владе РС и у циљу спречавања ширења вируса корона била да до 31.марта финансира здравствене услуге.

"Овом одлуком финансирање здравствених услуга за сво становништво продужава се до 30. априла ове године. То се односи на све грађане, као и  на оне који су раније по основу незапослености били пријављени на здравствено осигурање, а још увијек нису регулисали свој статус", рекли су у Фонду,

Такође, поштујући препоруке Републичког штаба за ванредне ситуације, Фонд ради ограниченим капацитетом уз могућност рада од куће, али и даље несметано обавља своју функцију, попут набавке лијекова и других хитних ствари.

"Апелујемо још једном на грађане да  без преке потребе не долазе у пословнице Фонда и да сачекају са предајом документације  која није хитна, попут захтјева за рефундацију  и слично како би се избјегле гужве и већи број окупљања  људи на једном мјесту", навели су.

Фонд ће и даље да пратити епидемиолошке смјернице  и упуства надлежних и у вези са тим доносити адекватне мјере предострожности.

Грађани и даље све информације о здравственом осигурању, као и о раду Фода уопште могу да добију путем телефона од заштитника права на број 051 226 870, као и путем мејла заститник.права@здравство-српске.орг


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.