Бесплатна школа програмирања “ЦодерДојо” за младе од 13 до 17 година у Бањалуци

Електротехнички факултет Бања Лука, Удружење студената ЕЕСТЕЦ ЛЦ Бања Лука и Бит Алијанса организују бесплатну школу програмирања “ЦодерДојо” за полазнике узраста од 13 до 17 година.

BUKA portal / 06. мај 2019

 

ЦодерДојо је глобални покрет основан у Ирској, који препознаје важност разумијевања програмских језика у савременом свијету, те да дјеци и младима широм свијета не би требала бити ускраћена прилика да науче вјештине програмирања. ЦодерДојо школе програмирања су увијек бесплатне и базирају се на волонтерском раду ментора и другог особља. Током 2017. године више од 55.000 дјеце је похађало ЦодерДојо школе програмирања у 65 земаља свијета.

У складу са раније успостављеном сарадњом, Електротехнички факултет Бања Лука, Удружење студената ЕЕСТЕЦ ЛЦ Бања Лука и Бит Алијанса позивају ученике основних и средњих школа, узраста од 13 до 17 године да се пријаве на бесплатну школу програмирања на којој ће имати прилику учити основе програмирања.

Заинтересовани се могу пријавити на један од понуђених програма:

- Основе програмирања у програмском језику Пyтхон хттп://бит.до/еРДвб
- Основе програмирања у програмском језику JavaScript хттп://бит.до/еРДвЦ

Настава ће се изводити суботом, почевши од 11.05. до 08.06.2019. године у термину од 10:00 до 14:00 часова у рачунарским салама Електротехнички факултет Бања Лука.

Пријаве су отворене до 09.05.2019. године или до попуњавања капацитета.

Све додатне информације можете сазнати путем е-маила: цодердојо.бл@гмаил.цом

 

 


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.