Аутомобил вукао мушкарца на санкама на аутопуту Сарајево - Зеница

На ауто-путу А1 у смјеру Сарајево – Зеница данас је забиљежена опасна вожња, ни мање ни више, већ санкама које је коловозом вукао аутомобил на које су биле закачене.

BUKA portal / 25. јануар 2020

 

Како за Клиx јављају возачи који су свједочили овом несвакидашњем призору, аутомобил је ужетом за собом вукао санке на којима је сједио мушкарац, и то у пратњи друга два возила са упаљена сва четири жмигавца. Може се примијетити како је на аутомобилу који вуче санке отворен гепек у којем сједи други мушкарац и снима видео.   Огорчени возачи који су у чуду забиљежили овај случај говоре како су друга два аутомобила блокирала обје траке ауто-пута, док се возило са санкама кретало испред њих, што је проузроковало озбиљне сметње и потешкоће на путу који је намијењен искључиво брзом моторном саобраћају.

Како стоји у Закону о саобраћају БиХ, ауто-путем се не смију кретати пјешаци, стока, ни возила која се према одредбама овог закона не сматрају моторним возилима.

Аутопутем се не смију кретати ни моторна возила која према својим конструкционим особинама не могу да се крећу брзином већом од 40 километара на сат.

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.