Апел из Студентског центра у Бањалуци: "Ако немам симптоме, зашто нисам кући"

Њен апел преносимо у цјелости

BUKA / 15. мај 2020

Foto: BUKA

На нашу адресу стигло је писмо наше суграђанке која борави у Студентском центру Никола Тесла у Бањалуци. Како пише након 16 дана кућне изолације смјештена је у овај центар заједно са још 180 грађана и њеном боравку се не назире крај.

Њен апел преносимо у цјелости:

"Поштовање. Ја сам М. З. и налазим се у изолацији у Студентском дому у Бањалуци. Немам симптома, али сам позитивна на вирус крона и овде је још 180 оваквих као ја. Без симптом. Немамо терапије јер нам кажу да нам не требају и стога имам пар питања за надлежне. 

Прво ако немам симптоме, а обавезује ме држава законом, зашто не лежим кући?

Друго ако сам већ овдје, гдје смо сви етикетирани као заразни, ко ће ми намирити штету, јер сав мој посао који сам радила годинама је сад пропао јер људи од страха не смију прићи мојој кући.

Треће да ли се ико пита, колико људи је држава убила са овим маркетингом? Ми сви имамо неку своју сталну болест, попут високог тлака, а ево ја улцерозни колитис. Да ли знате како сав овај стрес утиче на тлак и цријева? До јуче слободан човјек заврши практично у затвору без икаквог права, и наравно да ће му се одразити на здравље јер стрес је чудо. И онда тај исти добије тлак 200/180 па заврши на УКЦ РС као жртва короне. Или добије стомачне тегобе па се и он припише као жртва короне. А у ствари је свима овде јасно чије смо жртве. И ко ће то нама да намири?"


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.