60 нових позитивних у Републици Српској

Нови извјештај

BUKA / 22. јун 2020

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање  376  лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 60 особа у Републици Српској.

Ради се о 30 мушких и 30 женских особа, од којих је 21 млађе, 35 средње и четири особе старије животне доби. 

Према мјесту пребивалишта, 12 особа је из Српца, 10 из Бањалуке, шест из Зворника, по пет из Костајнице и Приједора, по четири из Добоја и Градишке, по два из Котор Вароша и Модриче и по једна из Дервенте, Козарске Дубице, Челинца, Милића, Теслића, Лакташа, Оштре Луке, Новог Града, Рогатице и Мркоњић Града.

Највећи број новообољелих су контакти позитивних лица на мјестима локалне трансмисије вируса и породични контакти.
 
У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о жени старије животне доби са више удружених обољења из Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.905 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 120 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.258 особа. На САРС-ЦоВ-2 тестирано је укупно 34.239 особа.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 111, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 49, а у општим болницама 62.

Укупан број лица код којих је тест САРС-ЦоВ-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 149.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 1.684 особа, а надзор је завршен код 36.073 особа. 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.