60 музеја које можете обићи преко Интернета

Многи од нас имају жељу да посете бројне светске музеје, али нажалост нисмо сви у могућности да их видимо уживо.

BUKA portal / 17. март 2020

Foto: Ilustracija

 

Срећом, неки од најважнијих светских музеја су искористили могућности које нам пружају модерне технологије, те су нам дали прилику да неке од најзначајних музејских поставки обиђемо виртуално.

ЗА ВАС СМО ИЗДВОЈИЛИ 11 МУЗЕЈА

 1. Ермитаж музеј, Санкт Петербург – У овај најпознатији и најбогатији руски музеј, можете завирити ако кликнете на овај линк.
 2. Лувр, један од најпознатијих светских музеја и један од симбола Париза, је свим заитересованим обезбедио приступ онлине обиласцима неких од поставки, као што су египатски експонати и дела Микенанђела. Више о доступним онлине турама пронађите ОВДЕ.
 3. Британски музеј, Лондон – на њиховом интернет сајту на следећем ЛИНКУ можете пронаћи приказ великог броја експоната.
 4. Гугенхајм музеј – Чувени њујоршки музеј, је омогућио да се део њихове поставке коју чине дела аутора попут Пита Мондриана и Пабла Пицасса може погледати и онлине. Више информација пронађите ОВДЕ.
 5. Национална галерија уметности, Вашингтон – За обилазак музеја кликните ОВДЕ
 6. Национални музеј модерне уметности, Сеул – За обилазак музеја кликните ОВДЕ.
 7. Пергамски музеј, Берлин – Овај музеј поседује једну од највећих античких збирки (Антикенсаммлунг), Средњоисточни музеј (Вордерасиатисцхес Мусеум) али и  Музеј исламске уметности. За обилазак музеја кликните ОВДЕ.
 8. Ријксмусеум, Амстердам – Национални музеј у Амстердаму који чува бројне збирке уметнима ове земље, можете обићи ако кликните ОВДЕ.
 9. Музеј Ван Гог, Амстердам – Изврсна колекција слика једног од најпознатијих Холандјанина свих времена вам је доступна преко следечег линка.
 10. Уфици галерија, Фиренца – Ако нисте уживо посетили овај симбол италијанске ренесансе, преко следећег ЛИНКА можете се упознати са неким од најзначајнијих експоната.
 11. МАСП, Сао Паоло – Овај модерни бразилски музеј специфичан је по томе што су слике изложене тако да изгледају као да лебде у ваздуху. Завирите у овај музеј кликом ОВДЕ.

На овој Гоогле платформи можете пронаћи више од 60 музеја, кликните ОВДЕ.

Да ли знате за још неки музеј који можемо обићи виртуелно? Поделите информације са нама у коментару.

 

Портал младих


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.